KOOKPUNT    1585

Het ultieme hoogtepunt van deze nieuwe week wordt aanstaande woensdagavond. Dan bereiken we hét moment suprême in de verkiezingsstrijd. Vele ouderen en elders wonenden hebben al per brief mogen stemmen. Vrij gemakkelijk, een stemlijst, een stempas twee enveloppen en dan puzzelen wat waar in moet. Inmiddels zijn meer dan tienduizend schriftelijke stemmen afgekeurd. Te maf voor woorden; verkeerde document in verkeerde envelopje…
Jinek was in negatieve zin ook te maf voor woorden. Jinek heeft een favoriet kliekje dat altijd aan tafel mag. Daaronder de oelewapper met smoelspleet, Martijn de Koning. Een afgekeurde cabaretier die ooit mijn oudjaaravond naar de klote hielp met een belabberde conference. Hij was de enige die toen lachte op de nationale TV. En die spleetbek bezorgt Jinek nu een natte broek want hij mag aldoor opdraven. Waarom? vraag ik me af. Deze keer greep hij zijn kans om Thierry Baudet te beledigen en af te branden tot onder de grond. Niemand greep in. Alleen Thierry, die vertrok met opgeheven hoofd. Als ik Thierry was had ik de Koning in de lege straten van Amsterdam zijn eigen schreeuw laten echoën tot heesheid toe. En Jinek deed toen niets. Eva heeft daardoor bij mij ook afgedaan. Geef me dan maar haar leermeester Jeroen Pauw. Die mengde zich niet in het debat tussen Wilders en Rutte. Dat was pas een eerlijke strijd waar ik volop van genoten heb. Die twee kennen elkaar van binnen en van buiten. Hautain zegt Rutte dat hij niet met Wilders gaat formeren. Maar u als kiezer bepaalt of Rutte überhaupt aan die formatietafel mag gaan zitten! Realiseer je dat eens. Wat Wilders zei is waar; als Rutte wint en moet gaan formeren dan kan hij alleen met links gaan zitten na de uitsluitingen van zijn rechtse makkers Baudet en Wilders. En links betekent dus dat we heel veel gaan betalen voor milieu en groen. En… heel veel beperkingen krijgen. Oók als u op Rutte stemt, want als er een draait als een blad aan een boom is het Rutte wel. Auto rijden wordt onmogelijk, vliegen fiks duurder en de energiekosten gaan stijgen. Verder mag u alvast het gras maaien daar waar u een grote windmolen krijgt in de tuin. Wilt u dat? Heeft u behoefte aan een moskee in de straat of een buurman die na twintig jaar nog geen Nederlands spreekt, dan moet u niet bij de PVV van gebleekte Geert zijn. Wilt u de WW-periode zien slinken van 2 naar 1 jaar? Dan staat het CDA voor u klaar. D’66 stopt alle geld in onderwijs, draait uw hypotheekaftrek de nek om, is voor vrijheid van jointjes en ziet ook mogelijkheden om xtc te reguleren. Wanneer u als pensionado meer wilt ontvangen moet u toch ook eens verder kijken dan de mooie praatjes en gelakte nageltjes van de kandidaten. Denk na beste mensen en kies bewust. Remember ook dat we het kabinet met de VVD, D66 en o.a. het CDA al weken geleden op non-actief hebben gezet. Dat was toch ook niet voor niks? Fout op fout en blunder op blunder. Zwevende kiezers gaan deze keer de doorslag geven, het is te hopen dat ze niet op akelig lachende individuen stemmen maar op een programma dat past. Kleur dus het juiste vakje rood. Nondedjuu!!!

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    who wants to learn math easily with cheat codes