HARIKIRI      1584

Momenteel golven als een opgezweepte vloedgolf de meningen van alle politieke partijen over ons heen. Politici zijn vervaarlijk op stemmenjacht. Ze mogen nu worden aangevallen op hun meningen en niet bepaald prudent  rekken ze de werkelijkheid enigszins op. Doorzie dus wel dat alles in scène is gezet. Politici gaan toch geen harikiri plegen of risico lopen nu ze de kiezer moeten overhalen. De gemiddelde kiezer luistert toch niet. Ze kijken naar een gezicht, een gevatte uitspraak, een mooie actie of een nepperig menselijk trekje zelfs een gewoon sympathiek gebaar. Op basis daarvan bepalen ze de rode stip op het stemformulier. Belachelijk beste lezer. Je steunt zo de beste toneelspelers, de grootste Pinokkio’s en meest begenadigde sprekers. Weet dat feitelijk de achterliggende ideologie, de plannen, hun standvastigheid en compromissen bepalend zijn voor de inhoud van uw beurs en welzijn. Al die mooie praatjes vóór de verkiezingen ten spijt. Het punt waar we ons momenteel bevinden is doorslaggevend voor je welzijn in de komende jaren. Dat is lastig want deze weken word je de hele dag door geconfronteerd met schone schijn van uitgekookte beroepspolitici. Rutte kreeg eerder mijn stem. Hij is een geslepen politicus  die precies weet hoe hij u met een brede (gemaakte) lach moet paaien. Ook hoe hij zijn concurrentie met flair doch vilein moet neersabelen. Politiek bedrijven is zijn passie. Hij neemt verantwoording maar schuift die af op de ministers die er rechtstreeks verantwoordelijk voor zijn. Zo verloor hij onderweg meerdere vakministers en werd zijn hele kabinet ontslagen (demissionair). In dit Coronatijdperk staat hij voorop maar schuift alle pijnlijke zaken van zich af. Daarmee haalt hij de werkelijkheid meestal iets onderuit. Zeer gewiekst gaat hij ondermeer om met minister de Jong en anderen. Rutte is een waar kameleon, een gewiekste politicus en het allermooie is dat ooit Geert Wilders de leermeester van Rutte bij de VVD was. Misschien dat hij daarom al bij voorbaat gesprekken met de tweede partij van Nederland, de PVV, uitsluit. Pure angst want Geert kent de zwakheden van Mark als de beste. Rutte zal straks, hij wil natuurlijk coûte que coûte minister president blijven, weinig andere keuze hebben dan met zijn echte tegenstanders Groen Links en D66 te gaan regeren. Wat je al niet doet om aan de macht te blijven. In elk geval niet luisteren naar ons als kiezers. Al die spelletjes op de achtergrond met slechts een doel ‘het pluche’, maakt het slechte los bij de kandidaten. Het slechte om u in de luren te leggen. Wanneer je je dus puur baseert op een vriendelijke snoet of vlotte praat maak je verkeerde keuzes. Realiseer je dat terdege. Anders pleeg je harikiri. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.