VERJAARDAG 1583

Corona is jarig. Deze eerste verjaardag biedt geen aanleiding tot feestelijkheden. Er zijn geen festiviteit noch evenementen, zelfs geen bezoek aan vrienden, totaal niks leuks voor de bevolking, zelfs pure ophokplicht. Nee, dan vieren we het ook niet. Als COVID ons belemmert in de geneugten des levens ga ik nu geen slingers ophangen. Daarbij is het een onbekend allochtoon-virus dat plots vanuit China ons dagelijkse leven heeft geruïneerd. Ondertussen zijn er rond 2 miljoen doden wereldwijd gescoord, althans volgens officiële cijfers uit de tellende landen.  Wat mij opvalt in het nieuws is dat bij de eerste lockdown de doden en IC-opnames dagelijks werden gepubliceerd en in de huidige lockdown tellen enkel het aantal besmettingen. Geen idee hoe vaak de uitvaartondernemer tegenwoordig moet uitrukken voor een COVID slachtoffer. Niet meer belangrijk zeker? Opvallend is ook dat nooit wordt gezegd welk percentage van de geteste personen daadwerkelijk besmet is. Zeker nu ik zie dat de teststraat voor mijn kantoordeur absoluut niet meer optimaal wordt benut. Sterker de studenten die de wattenstaafjes door het slijk halen hangen verveeld keuvelend en wachtend over de dranghekken. Mijn conclusie, er gaan minder mensen testen en nog steeds behalen we hoge besmettingscijfers. Een jaar na de virusinvasie vermelden we dagelijks wel het aantal vaccinaties. Echt hoog kan ik die cijfers niet noemen. Kortom geen rede tot feestelijkheden. Wie zeker geen feest vieren zijn Mark Rutte en Hugo de Jonge. Mijn God wat kregen die twee de oren gewassen in de verkiezingsdebatten. En wat had ik een lol dat Wilders Zwarte Piet opvoerde. Fantastisch helemaal gelijk. U kent mijn zienswijze als u deze column vaker leest. Groen Links puber Jesse Klaver liet met zijn grote mond nog eens merken dat hij niet in de normale wereld staat. Hij noemde Koeman nog onze bondscoach. Puber Klaver die nog nooit een baan heeft gehad doet in mijn ogen toch al niet meer dan boetseren met gebakken lucht. Hij kopieert bijna alles van Justin Trudeau uit Canada. Al die ingeslepen maniertjes. Van hem krijg ik een soort anafelitische shock. Mensen met klem roep ik jullie op om goed na te denken als je straks een rode stip gaat zetten. Kijk niet naar de sympathieke trekjes, let op waar ze principieel voor staan. Het kan gigantisch veel ruimte in je beurs schelen. NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.