PUINHOOP   1581

Fanatiek tracht ik al tien jaar, elke middagpauze te vullen met een ruim uur fitness. Daarnaast staat gezonde voeding op mijn dagprogramma. Tijdens mijn tocht naar de sportschool passeer ik een woning zonder gordijnen waar het  woord obesitas is geboren. De levende Bossebol groet me met een geringschattende blik terwijl hij de friteuse op het aanrecht plant. Elke dag weer. Als ik fris gewassen en energiek terugkeer naar mijn werkplek zie ik vaak dat hij het vet uit zijn mondhoeken veegt en richting diepe fauteuil zwalkt om uit te buiken. Ik weet dat hij gescheiden is en werkeloos. Dus hij vult zijn dagen met hangen, eten en flink groeien. Hij is lui, heeft geen doel en het onkruid in zijn voortuin tikt tegen de vensterbank. Zijn TV staat dag- en nacht aan. Toch vindt hij mijn dagschema belachelijk. Omgekeerd moet ik niet denken aan zijn onbezonnen leefwijze. Zijn mega buik is het kwadraat van een voldragen vrouw, dat moet toch vreselijk in de weg zitten en de ademhaling belemmeren. Zijn buikventiel heeft hij toch ook al jaren niet meer gezien en als hij moet urineren moet hij toch echt tasten als een blinde, om zijn kleine kraantje te vinden onder het pompeuze afdak. Of zijn vrouw de kamerolifant om die reden heeft verlaten kan ik niet inschatten. Wel kan ik beamen dat ik een natuurlijke weerstand heb tegen mensen met obesitas. Sorry, ik weet dat er aandoeningen zijn, echter het gros vreet zich gewoon onbekommerd moddervet. Ze hebben een vet-abonnement en een BMI dat de 50 overstijgt. Zij jagen mede de zorgpremie ophoog. Afgelopen week viel mijn kaakgewricht uit zijn fatsoen en klapte mijn mond onwillekeurig open. Terwijl ik al een poosje uitzie naar het Coronavaccin, en gezien mijn leeftijd ook aan de beurt ben, komt rubberen Rutte weer met een nieuw voorstel. Ik, als gezondheidsfreak, mag nog even gevaar lopen ten faveure van de obesitas gedrochten die schijt hebben aan alles. Hoe dikker je bent hoe sneller je een vaccin in je kont gejast krijgt. Dat ze een gevaar voor zichzelf vormen is mij bekend, let wel dat ze ook zonder Corona een gevaar voor hun eigen leven vormen. Zwaarlijvigheid wordt gewoon door het OMT en regering beloond. Waarom?

Een andere draaikont is Minister Slob van onderwijs die verleden jaar éénmalig examenloze schooldiploma’s uitdeelde als versnaperingen van een jarig kind. Hij garandeerde dat de waarde van het diploma onverminderd zou blijven. Lik mijn reet, echt niet hoor, als werkgever kan ik melden dat het bedrijfsleven daar wel anders over denkt. Slob blijft verrassen en dus ook dit jaar zaagt hij aan de poten van het diploma met een duimpje. De duimregeling betekent dat 1 onvoldoende wordt afgedekt met een duimpje en niet meetelt. Alweer een diploma met een verminderde waarde op de markt. Het bedrijfsleven zal er niet blij mee zijn. Misschien een idee voor de politici in de aanloop naar de verkiezingen; gebruik datzelfde duimpje voor het verleden waarin ze demissionair (lees ontslagen) werden. Kunnen ze met schone lei verder gaan met onnozel alles verprutsen. Politiek is ondoorgrondelijk maar erg doorzichtig. Van mij geen duimpje maar een dikke middelvinger. NONDEDJUU!!!

 

1 Reactie