PRE-VERKIEZINGSGEDRAG 1580

Hoewel we pretenderen actueel te zijn gaan we het niet hebben over de vaccinatieproblematiek. En ook niet over het alsmaar weer veranderende spuit-schema. We noemen ons altijd het liefste jongetje van de klas, maar het vlijtigste zijn we dus zeker niet. Dat blijkt nu. we zijn nog steeds ronduit de slechtste. Zeker blijven we dat ook als de plaatselijke krokettenboer met een paar Blokker koelboxen en slechte vering de dozen met vaccinatie bezorgt.  BioNTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca, Curevac, Sanofi/GSK, Moderna We hebben van alles voldoende besteld en zijn daarna gaan zitten in de theaterhouding. Lekker onderuit en wachten tot we de claxon van de leverancier hoorden. Zeg maar de krokettenboer. Maar die toeter komt niet. Met dit tempo en al die tegenslagen zijn we over drie jaren nog niet beschermd. Ondertussen worden de steden afgebroken door mafkezen met bontkraagjes. Nederland zit in een verlengde lockdown met dwingende avondklok, politiek Den Haag zit in een spagaat wegens naderende verkiezingen en het nemen van onpopulaire maatregelen. Die mengeling van belangen zorgt voor hoogwaardig hocus pocus beleid. Zonder dat we het direct in de gaten hebben worden de politici fel, tiranniek en vinnig. Blijkbaar is vriendje Rutte daar het beste in want hij staat onbetwist hoog boven de rest in de verkiezingspolls. Hoe kan dat? De karaktertrekjes van hem bevatten elementen als flexibiliteit in de vorm van veel beloven en niet nakomen, zaken waarvoor hij eindverantwoordelijk is verschuiven naar anderen. En problemen of weglachen of bij collega bewindslieden deponeren. Ook is hij een kameleon die er niet voor terugdeinst om de grondbeginselen van zijn eigen partij weg te gummen. Bewijzen te over of rijdt u nog steeds met 130 over de A2? Als hij straks met Groen Links in zee gaat worden we geboeid aan het milieu en mogen we helemaal niks meer. Let maar op mijn voorspelling. Doordat hij Thierry van Forum nu de genadeklap wil geven en hij persoonlijk niet door een deur kan met blonde Geert uit Venlo, schuift hij ook onze democratie ter zijde. Want hij orakelt nu al bloeddorstig die twee felle elementen uit te sluiten. Hoe durf je zo’n grote mond te trekken als je net ontslagen bent? Want zo is het, Rutte is immers demissionair nadat hij met zijn hele ploeg werd heen gestuurd. Hij blijft echter behendig een soort IK WIL BELANGRIJK ZIJN-syndroom walmen rond het Binnenhof. 17 miljoen Nederlanders pikken dat ook nog. Ongelooflijk wordt toch een wakker, Nondedjuu!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.