AFVOEREN    1579

Wordt het niet eens langzaamaan tijd dat we nitwit-keizer Peter R. de Vries, vergeet vooral de R. niet!, diskwalificeren, de rode kaart geven en per direct van de buis halen? Please…!!! Liefst met terugwerkende kracht tot aan zijn boek over de Heineken ontvoerders. Haal alles van het internet wat die man heeft georakeld. Hij lijkt wel een paranoïde, mediageile gefrustreerde oude grijze man aan het worden. Heeft hij zelf niet in de gaten dat hij tot de risee van Hilversum verwordt. Hij weet altijd alles beter en als hij zich behaaglijk voelt dan begint hij als een gefrustreerde rimpelkikker verbaal te matten met iedereen die hem op dat moment niet aanstaat. Ik vermoed dat hij een keiharde plasser krijgt van die momenten. Zeker als hij weer met gestrekt been tegen een andere persoon aan tafel te keer kan gaan. Ik ken een man die hem wel stil kreeg door hem fors van repliek te dienen, Theo Hiddema. Dit was de enige avond dat ik genoten heb van deze mijnheer de Vries. Zijn blik werd steeds venijniger, mede door zijn irritante bef-snorretje. Waarom krijgt zo’n zelfingenomen grijze toeter die de houdbaarheidsdatum allang gepasseerd is altijd weer podium bij Jinek en RTL Boulevard, soms zelf bij NPO1?  Hij weet alles beter, gebruikt het woord “IK”, in 1 minuut vaker dan een finishende marathonloper in die zelfde tijd adem haalt. Wat is het belang voor ons als kijker wanneer hij weer aan de talkshowtafel mag plaatsnemen? Peter de Vries is een matige journalist met een gepimpte doorsnee naam, aangevuld met ‘R’! (zoals Willem ‘O’ Duys in de sixties) die dankzij korte lijntjes, met onder andere de rand van enge milieus, de zelf toegeëigende titel van misdaadverslaggever draagt. Maar goed hij kan alles, zo is hij ook nog voetbalmakelaar en nog wat niet alledaagse bezigheden. Hij stevent af op de titel ‘Louis de Funes der lage landen”. Mag ik Peter de Vries goed bedoeld, adviseren met enige spoed te verhuizen naar een gezellig knarrenhofje ergens in de hoofdstad? Daar kan hij voor een paar rustige leeftijdsgenoten elke avond vertellen in de IK-vorm want hij heeft natuurlijk heel veel gedaan en meegemaakt. Misschien zelfs een boek schrijven over zijn leven. De titel ken ik al:  “MOI”. of weet jij een betere? Denk van niet, NONDEDJUU!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.