HERINTREDEN  1577

Stichtende verhalen bereiken mijn brein. Verhalen over hoe politici lijden naar aanleiding van de toeslagenaffaire. De catweazel achtige Wiebes, Kwiebus in de wandelgangen genoemd, ruimde het veld omdat deze affaire hem niet meer los liet. Vreemd want in Groningen heeft hij heel veel zaken opgepakt maar vrijwel direct losgelaten. Daar dromen ze nog elke nacht van hem. Het kabinet viel mooi, zonder ruzie, haast op kousenvoeten, zo kwam naar buiten. Daarbij hebben de bewindslieden allemaal hun meest serieuze mombakkes opgezet. Wist u dat lachebek Rutte binnenskamers intimiderend kwaad kan worden? Zo trok hij ooit bij een eerdere val, de gordijnen van het plafond, aldus het gerucht. Misschien maar goed dat hij zich niet voorplant. Alle gekheid op een stokje. Als u volgende week wordt ontslagen wegens incompetentie dan kunt u toch niet in maart weer aan dezelfde fabriekspoort verschijnen en doodleuk gelijke werkzaamheden bij uw oude baas hervatten? Politici doen niet anders. Feitelijk is dit de verkrachting van het woord herintreden. Dan roep ik: Hulde voor Wiebes en Asscher die hun palmares voldoende beschadigd vonden en uit de politiek zijn gestapt. Die mannen hebben deze keer de juiste conclusie getrokken en ballen getoond. Chapeau, respect. De rest van ons demissionair kabinet pronkt straks weer gewoon op de verkiezingslijst en doet net of we met een schone lei beginnen en alle puin die ze achter laten moeten vergeten. De minister-president die de hele ploeg leidt is niet weg te slaan. Wat mij ook mateloos irriteert is de verachtelijke wijze waarop met de basis van onze democratie wordt opgesprongen. Het volk stemt en geeft aan hoe ze het wil hebben. Hoe kun je dan de op één na grootste partij nu al diskwalificeren? Zelf niet deugen en fout op fout maken, draaien en konkelen, liegen en bedriegen. En dan een andere partij die wel de stem van het volk in de Tweede Kamer durft weer te geven, aan de kant zetten. Ik bedoel de groep van onze Venlose Geert. Hij staat in de peilingen met 25 zetels op de tweede plaats. Bijna 2 miljoen kiezers staan achter hem. Komt onze Pinokkio met de rubberen ruggengraat, die ons jaarlijks goud belooft en zegt doodleuk dat hij Geert bij voorbaat uitsluit. Dit is kiezersbedrog van de hoogste orde. Wordt het niet tijd dat deze vrij gezellige lachebek het veld ruimt? Het woord is over precies twee maanden aan u beste lezer. Gebruik je verstand deze keer. NONDEDJUU!!

1 Reactie