KLOTSEND 1576

Wat is het voor elke politicus toch belangrijk om de macht naar zich toe te trekken. Haast ziekelijk. In een dictatuur lukt dat met wapengekletter. In een democratie met de stem van de kiezer, cq steun uit de coalitie. Essentieel voor een overwinning is dus steun voor je te winnen. En zie de actualiteit van de dag: de verkiezingsstrijd is van wal. Om te beginnen zal volgens voorspellingen het loonstrookje over januari tot wel enkele tientjes netto, hoger uitvallen. Een beetje schuiven met belastingen en accijnzen en we trappen er weer allemaal in. Zo wordt rookwaar duurder, net als postzegels, energiekosten, OZB, extra vliegbelasting, de zorgverzekering stijgt qua premie en levert diensten in, de huren stijgen, woningen worden nog duurder, het openbaar vervoer ook en waarschijnlijk nog een hele reutel. Zo krijg je rechtsom wat toe geschoven en halen ze het driedubbel op een andere wijze terug. Het geld klotst tegen de plinten werd gezegd bij aanvang van de eerste lock down. Nog steeds wordt met miljarden gesmeten alsof de geldpers op commando volle toeren draait. Ik vraag me af waar het allemaal vandaan komt terwijl ik elk jaar moet horen dat we weer moeten bezuinigen. Dat is toch tegenstrijdig?
Met profetische woorden wordt alles gedaan om ons op het gemak te stellen. Grote vrezen verrijzen in mijn verstand. Straks zal het potje van de minister van Financiën toch weer gevuld moeten worden. Dat is dan gelukkig na de verkiezingen! En precies daar draait het om. Rutte speelt de rol van grote leider maar ontbeert duidelijkheid daarbij draaiend als de wind. Vandaag beloven en morgen intrekken, is zijn adagium. Wat kan wel en wat kan niet? Aan mij moet je het niet vragen. Weet dat Corona ons nog volledig in de macht heeft. It ain’t over till the fat lady sings, is een Engelse uitdrukking die boekdelen spreekt. Het afgelopen jaar was voor mij zó donker dat er veel aan het licht kwam. De eenheid Europa blijkt gewoon een samenraapsel te zijn van staatjes die allemaal hun eigen beleid voeren. Gekmakend gewoon. We zijn de lockdowns zo beu dat we allemaal geloven dat de oplossing nabij is. Geloven doe ik het niet. Na de Engelse- en Zuid Afrikaanse mutant is nu ook een Japanse versie van Corona opgedoken. Denk je echt dat die vaccinaties die in een paar maanden uit de grond werden gestamd dit allemaal aankunnen? Echt niet hoor. Mensen boeken alweer volop vakanties voor de zomer terwijl het vaccineren het hele jaar gaat duren. Het geld vliegt in Den Haag de deur uit om alles te bekostigen en steunen. Bedrijven vallen om, mensen worden werkeloos en de ene piek volgt de andere op. Maar het geld klotst nog steeds. De politiek is druk bezig met verkiezingsprogramma’s om na 17 maart te kunnen verder regeren. Tot die tijd is alles mogelijk. Morgen is er weer een persconferentie. Als het woord klotsen valt kijk ik enkel naar gebarentolk Irma. Benieuwd hoe je dat bij doven onder woorden brengt. Bij horenden slaat de twijfel toe. NONDEDJUU!!!

2 Reactie's
  • 파워볼사이트 추천
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    if you wanna make a fortume come check me out

  • binance p2p
    Geplaatst op 21:03h, 07 april

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?