BELASTING FALEN    1575

In de Middeleeuwen moesten boeren een deel van hun oogst afstaan aan o.a. de adel van een land. Een soort accijns. Soms ging dat zelfs op beestachtige, barbaarse wijze. Anno 21ste eeuw zijn we iets meer geciviliseerd en hebben we een democratisch gekozen regering en die heeft weer ambtenaren voor zich werken. Ambtenaren, vormen een arbeidsgroep die van nature lui is, maar anderzijds er alles aan doet om een wit voetje bij de baas te halen. Achterliggende gedachte…  promotie, dus meer geld verdienen.

De Belastingdienst is de bron van inkomsten voor elk land. Daar wordt al het geld binnen geharkt afkomstig van het werkvolk. Enkele jaren geleden werd bij deze dienst een strategische zet gedaan. De oude garde werd met een oprotpremie heen gestuurd en jonge honden werden binnengehaald. Deze laatste groep heeft geen mededogen en heeft één doel: binnenhalen wat er binnen te halen valt. Laat ik dit zeggen empathisch vermogen is geen vereiste geweest bij de selectieprocedure. Of de jonge roedel al gelijk debet staat aan de ‘toeslagenaffaire’ weet ik niet maar het riekt er wel naar. Tegen de 25.000 gezinnen werden onterecht beticht van bedrog. Gevolg van de valse beschuldigingen zijn onbeschrijflijk. Tienduizenden Nederlanders kwamen zwaar in de problemen, tot de bedelstaf toe. Gelukkig komen de verkiezingen inzicht en ten einde raad is de fout toegegeven. Alleen, en hier komt het DNA van de Belastingdienst/politiek aan het licht, het oplossen vergt veel tijd. 30.000 euro per geval is al toegezegd. 1 mei wordt uiterlijk uitbetaald… wie gelooft dat? Wanneer ze de rest van hun eigen geld retour krijgen is nog maar de vraag. En als daar maar weer niet 42% belasting over geheven wordt. Bewijslast die op verzoek werd geleverd bevatte louter met zwarte strepen afgeschermde informatie. Laten we duidelijk zijn, dit is de misser van eeuw in Nederland en ons kabinet is verantwoordelijk. De slachtoffers zitten een shockhorrorfilm. Persoonlijk vind ik het ijzersterk dat de Belastingdienst het wereldrecord keer op keer verbetert als het op incasseren en boetes uitdelen aankomt. Bij terugbetalen lijkt elke slak sneller dat dit zooitje bijeen raapsels van theorie-banalen.

Ook nu toont het kabinet wederom gebrek aan regie. Tenzij ze willen dat het op deze manier verloopt. Dit kabinet krijgt haast elke maand zware kritiek in de Kamer en lult zich overal slapjes uit. Toch verloren ze enkele bewindslieden in deze periode. De Ministers; Zijlstra, Bruins en Snel maakten dat ze wegkwamen. Steeds bleef Rutte zelf buiten schot. Ik vind dat surrealistisch. Hij lijkt een primitieve angst voor persoonlijk verlies te hebben. Nederland wordt wakker! Dit kabinet, waarop ik zelf heb gestemd, lijkt de Max Verstappen van de blunders. Alles wordt nu enigszins afgedekt door de pandemie. Doch ook de virusbestrijding hebben ze niet im Griff. Zeer onduidelijke en tegenstrijdige overheidscommunicatie, talloze persconferenties, veel dreigementen terwijl de eigen Ministers keer op keer in de fout gaan. Vraag minister Grapperhous maar. Hij knuffelde alle bezoekers aan zijn bruiloft dood in een anderhalve meter maatschappij. Snel werd de wet gewijzigd zodat hij geen strafblad kon krijgen. Even ging hij volledig nat en nu staat hij weer te dreigen naar anderen toe.  Ongelooflijk. Hier is echt de grom uit de hond hoor, hier is sprake van incompetentie in het kwadraat. Terwijl ik deze vloek afrond valt een stapeltje enveloppe op de deurmat; blauw van kleur. Applaus Belastingdienst, chapeau, diepe buiging, ik mag betalen. Jullie incasso snelheid is onnavolgbaar. NONDEDJUU!!!

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.