Troostvreten    1574

Derde Kerstdag is al ruimschoots aangebroken als ik ga zitten voor de laatste vloek van dit jaar. Onpasselijk volgevreten gedurende twee excuus Kerstdagen zit ik hier achter mijn oude Remington koffer typemachine uit 1977. Dit apparaat slingert sneller de letters op papier dan ik feitelijk kan produceren. Remington en ik hebben heel wat avonturen doorstaan en heel veel gedachten aan het papier toevertrouwd. Ontegenzeglijk denk ik toch dat 2020 mede aan de top staat van de meest memorabele jaren. Natuurlijk waren er in het verleden grote zaken als de: de aanslag op de twintowers, vuurwerkramp, MH17, Trumpperiode. En heel veel futiliteiten waar we met passie en humor over konden vloeken. Maar 2020 spant de kroon. Vanuit het Chinese Wuhan verspreidde zich een virus. Aanvankelijk keken we met lede ogen toe en gingen lekker skiën in Oostenrijken en Italië. Vierden vanwege het pokkenweer gematigd carnaval en leefden onverstoorbaar voort. Tot 27 februari dan wordt minister Bruins, live in de uitzending van Jinek, geïnformeerd dat de eerste COVID-19 patiënt in Nederland een feit is. Vervolgens gaat het snel. Een paar weken later gaan we al in lockdown. De al eerder wegbezuinigde IC-bedden stromen vol en triage dreigt serieus. Even wat lucht in de zomer, maar daar kunnen we niet mee omgaan, waardoor in december, na vele waarschuwingen, de tweede lockdown van kracht gaat. Iedereen is verkleed met een mondkapjes. Een eenzame Kerst volgt. Troostvreten is de uitkomst en we groeien in beperkte eenzaamheid naar elkaar toe. Ikke een kilo of drie, en zij twee, schat ik. We maakten er wat van. Kerst verliep traag en zo arriveerden we bij de derde zondag op rij, 27 december. Pafferig kijk ik uit mijn ogen en als vanzelf verlang ik naar het normale leven. Zonder beperkingen. De uitkomst om weer terug te keren in het alledaagse leven van voor maart 2020 is inmiddels geboren: een vaccin. Net als de redding nabij is zijn er weer van die mafkezen, een soort viruswappies, die het niet vertrouwen. Ze verzetten zich met hand en tand, verspreiden belachelijke theorieën, hun extremistische aanhang pleegt zelfs aanslagen. Inmiddels overstijgen we de 11.000 coronadoden in ons land, en naderen we de jaarwisseling. Geen vuurwerk, geen nieuwe outfit, geen bezoekers, no big party’s. Nee we gaan het jaar uit met veel drank en wederom troostvreten. Als dit zo doorgaat wordt 2021 het jaar van de obesitas. Nondedjuu!!!

 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.