KERSTVIRUS  1573

We hebben drie bomen dit jaar. Een op tijd gekocht, de andere twee identieke sparren gratis gekregen omdat de verkoop werd stilgelegd door stijgende Corona besmetting. Eender geldt voor de boomversieringen. Een probleem deed zich voor toen ik de restant kaarten van verleden jaar wilde posten… de decemberzegels kon ik in mijn vertrouwde Primera zaak niet meer halen. De ondernemer werd gedwongen zijn heilige toko te sluiten. Ja hij mocht wel postpakketjes versturen en verdelen, maar niet zijn Kerstsspullen. Snapt u het? Ik niet. Hij helemaal niet. De tweede Coronapiek die gedurende de hele herfst werd opgebouwd wordt door deze trage regering pas in de Kersttijd met een probate lockdown getackeld. De gevolgen zijn groot voor ondernemend Nederland. Aan de Kerstdis zit ik alleen met mijn ega. Verder niemand, de haren hangen in onze ogen, want de kappers zijn gedwongen hun schaar en tondeuse aan de kant te leggen. Kadootjes zijn verleden tijd door de te drukke winkelstraten en de overvolle winkels.  Het virus verspreidde zich vliegensvlug onder de fanatieke kopers. Ondertussen stijgen de besmettingsaantallen opzienbarend en toch staan we niet vooraan in het rijtje wat betreft start van het vaccineren. Ik heb een voorstel aan de regering, knijp eens een oogje dicht, dan doen wij een Grapperhausje. Dat moet toch kunnen in deze tijd van houtjes touwtjes beleid. Komplottokkies vinden Corona flauwekul, terwijl viruswappies achter elke anderhalvemeter een gevaar ontwaren. Ondertussen volgt het kabinet een soort jojo-lockdownbeleid waarvoor iedereen in dit land een chronische aversie ontwikkeld heeft. In elk geval heb ik medelijden met de Primera baas die nu werkeloos thuis zit met pijn in zijn buik. Dat is pas echt vreemd want tot nu toe waren de longen doelwit van het virus. NONDEDJUU!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.