DECEPTIE 1571

Terwijl huisartsen, verpleeghuizen, GGD’s en andere potentiële spuiters gissen naar de prik-planning, kwam Hugo de Jonge afgelopen week met groot nieuws; hij gaat vanaf maandag 4 januari 2021 vaccineren tegen COVID-19. WoW dacht ik, die de Jonge trekt van leer. Toen zag ik de plannen van Duitsland, die zijn veel vooruitstrevender, accurater en weloverwogen, met als voordeel dat alle partijen geïnformeerd en klaar zijn. Helaas zoals bijna standaard is  in de communicatie rondom Corona, snappen we ook deze keer niet waartoe alles gaat leiden. Nog sterker, wanneer zijn we immuun zodat we eindelijk weer kunnen knuffelen? Mijn oude tante met een enorme pukkel, versierd met 1 lange haar, op de wang, verheugt zich nog meer dan ik. En dan komt de domper… Hoewel Hugo vastberaden en met licht Zeeuws accent roept dat we 4 januari het startsein horen, is volgens insiders nog weinig geregeld. Sterker, het zou tot ver na augustus kunnen duren voor je je spuitje(s) krijgt. Je krijgt er twee met een tussenfase van enkele weken. Dus of we in 2021 weer met vakantie kunnen gaan is nog maar de vraag. Verheug je maar niet te hard. Enig onderzoek van mijn kant leverde het volgende lijstje op, waarbij zelfs ik niet weet of dit slechts voor één injectie geldt. Zoals gezegd onduidelijkheid alom.:

Eerste komen de ouderen in verpleeghuizen en aanverwante woonvormen aan de beurt. Direct daarna het personeel van deze onderkomens. 3000 inenters worden hiervoor opgeroepen.

Dan volgen 60-plussers met medische indicatie, vervolgens de klachtenvrije zestigplussers. In totaal  bijna 5 miljoen die door 13.000 huisartsen gevaccineerd worden. 1 miljoen personen met medische indicaties en jonger dan 60 jaar zijn daarna aan de beurt. Vanaf augustus pas mogen de bijna 7 miljoen Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 60 jaar naar de GGD voor hun spuitje(s). Het duurt ook een poosje voor je anti stoffen hebt aangemaakt. Dus je vakantie 2021… nog even niet op rekenen hoor.

Ik begreep even niet waarom 3 miljoen griepprikken in amper 6 weken gezet kunnen worden en de COVID-prik richting 1 jaar gaat duren. Research van mijn kant leverde op dat er vooral logistieke problemen zijn en plenty onduidelijkheden. Vraag 1: hoeveel vaccinaties krijg een mens, een of twee? Pfizer maakte verleden week plots bekend dat het door tegenvallers op korte termijn slechts de helft van de bestelling kan leveren. Daar gaan we al, dacht ik. Onbekend is ook of er voldoende speciale ijskasten zijn om het vaccin op minus 70 graden te kunnen bewaren. Wat men ook niet weet is of het vaccin wordt geleverd in de spuit of dat eerst nog een dosis uit een potje moet worden geslurpt? Allemaal onbeantwoorde vragen. En dan nog het gezeik van die 1 ½  meter. Bij een griepspuit sta je in de rij en prikken de vaccineerders 60 personen per uur. Bij COVID verwacht men, vooral door de Corona voorgeschriften maximaal 20 per uur te kunnen verwerken. Dus juich niet te vroeg. De producenten Pfizer, AstraZeneca, Jansen, Sanofi en CureVac zijn in de afrondende fase, nu Hugo nog. Maar weet een ding zeker: ik sta vooraan als proefkonijn en hoop in augustus wel op de vliegtuigtrap te staan. Al moet ik het vaccin in Duitsland halen. Nondedjuu!!!

 

 

 

1 Reactie
  • 파워볼사이트
    Geplaatst op 02:38h, 19 december

    theres a place to meet pretty girls anytime you want for free.