TELLEN 1567

Trump is verslagen en de enige die het nog niet weet is Trump. Hoe eigenwijs kun je zijn? O my God wat duurde het tellen van de votes lang. Het grootste, meest moderne land ter wereld krijgt het niet klaar om binnen 24 uur de uitslag op tafel te leggen. Dinsdag 3 november was de grote dag en pas zaterdag 7 november werd bekend dat Joe Biden had gewonnen. Al van voor de verkiezingsdag orakelde de zittende president dat er sprake was van fraude. Pure Trump-logica.

Wat mij verbaasde was de telsnelheid. Ik heb nog nooit mensen zo traag een enveloppe zien openen, de inhoud bekijken en op het juiste stapeltje deponeren. Vervolgens een gecontroleerde stapel naar een centraal punt in het stemlokaal brengen, te voet. De snelheid van de stembureau-medewerkers lag op nivo: naaktslak gehinderd door te hoge slijmproductie. Heel Amerika staat nerveus te wachten op de uitslag, dan mag men toch enige snelheid verwachten. Vanaf nu is de vraag : Wat doet Donald? Gaat hij tot in januari de zaak totaal verzieken en heeft Biden straks handen te kort om alles weer in het gareel te krijgen? Komen er rechtszaken vanwege vermeend bedrog? De grote politieke tactiek is van start. De nieuwe president Biden is niet bepaald meer in de bloei van zijn leven. Het zou mij niet verbazen als binnen afzienbare tijd Amerika een vrouwelijke president presenteert: Kamala Harris. Deze gekleurde running mate heeft alles in zich om Amerika te leiden. Zij kan een deel van deze periode overnemen en er vervolgens nog twee periodes aan vast koppelen. Helaas blijft mafkees Trump als een doorgewinterde machtswellusteling draconische acties aankondigen. Het straatettertje reageert als aangeschoten wild en heeft een leger advocaten naast zich staan. Hij heeft de kenmerken van een verknipt brein dat soleert in een Kafka boek. Hij krijgt het nog klaar om vol overtuiging naar Biden te roepen:  you’re fired. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.