THUISSTUDENTEN                          1548

Nog even en we krijgen vakantie. Normaliter zat ik hier al maanden naar uit te kijken, want dan was ik mijn baas en collega’s meer dan beu. Dit jaar is het volstrekt anders; ik mis mijn collega’s en zelfs mijn baas. Het thuiswerk heeft zoveel invloed op mijn wezen dat ik emotioneel ontregeld raak. Het is best stil in huis als je de hele dag alleen functioneert. Je werkt, maakt koffie, luistert naar radio, werkt weer, de postbode komt langs. Snel even naar de supermarkt om ingrediënten voor het avondeten te scoren. Daar kom je soortgenoten tegen die ook sprintend langs de koeling en rekken hollen. Het thuiswerken lijkt aanvankelijk ideaal, als de kentering toeslaat is het oervervelend. In stromende regen fietste ik naar de autoweg waar ik normaliter naar mijn werk reed. Daar was het beangstigend stil. Ook onderweg slecht sporadisch verkeer. Het spookt in Europa. Iedereen zit binnen. Thuis had ik mijn werk sneller af omdat er geen afleiding was met als gevolg dat ik ging surfen over het www. Ff afleiding zoeken, wat creatiefs of zo.  Toen kwam ik het Studentenwoordenboek tegen dat me gelijk in een andere wereld lanceerde. Die gasten die noodgedwongen ook thuis zitten, bezigen een compleet eigen taal die best grappig is. Een paar voorbeelden op een rij:
Burgerslurf; de trein.
Tsjak; viezigheid.
Buikhuilen; plassen.
Grondpizza; kots.
Kaal; dronken.
Nipt; erg cool, gaaf.
Kaasje; meisje.
VVV’tje; een vriend of vriendin van vroeger.
Indikken; dicht op elkaar zitten.

Grondpizza; kots.

Mozaïekje leggen; kotsen.
Papierneuker; perforator.
Pauper; alles wat slecht, kneuzerig of armoedig is.
Persco; de welbekende persconferentie van Rutte en De Jonge.

PH plaatselijke horeca.

Wipsteiger; hoogslaper.
Stufi; studiefinanciering.
Studeercel; klein studeervertrek.

Studententien; tentamencijfer van een 5,5.

 

Ach met dit soort taalvirtuositeit kom je wel een poosje quarantaine door. Nondedjuu!!!

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    I have good information as well to sahre come check it out