VERONICA INSIDE 1547

Maandag en vrijdagavonden waren heilig voor me. Een dikke streep in mijn agenda accentueerde dat ik vanaf 20.30 uur tot om en nabij 22.00 uur niet gestoord mocht worden. Mijn avond, mijn programma, mijn tv, mijn mancave, mijn lol en mijn programma: VERONICA INSIDE. Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en wisselende gasten zoals Jan Boskamp, Wim Kieft, Hans Kraay junior, brachten toptijden voor het led-scherm.

Opzet is de sfeer van een café waar wordt gediscussieerd over voetbal en actualiteit. Volledige vrijheid van meningsuiting (afdeling Derksen), een forse scheut humor (van der Gijp) visie van deskundige gasten en muziek van topmuzikanten op mooie leeftijd en Danny Vera. Genee strooit stellingen in het rond en ontlokt uitspraken van iedereen aan tafel en gniffelt. Quasi ingehouden lachend als het team de humor tot het randje kietelt. Meermaals in de afgelopen jaren ontstond reuring en kleine ruzies met elkaar. In welk café gebeurt dat niet? Dan breekt maandag 15 juni aan. Aan tafel maakt Derksen, als hij zich terecht boos gemaakt heeft over ene rapper Akwasi, een flauwe opmerking over Zwarte Piet. En verder met het volgende onderwerp niks loos. Samengevat ontstaat pas na een paar dagen een social media rel die leidt tot het terugtrekken van adverteerders zoals Gilette, Albert Heyn, Gamma en SNS bank. En spelers van het Nederlands elftal wilden niet meer praten met VI.

Die laatste groep kun je het niet kwalijk nemen die kunnen so wie so niet denken. De adverteerders hebben zwaar boter op hun hoofd. En nu ga ik ze boycotten, die grijpgrage grootgrutters. Want wie zo kinderlijk reageert is mijn geld niet waard. Voorop de mannen van VI zijn absoluut geen racisten en hebben dat veelvuldig laten merken, uitgesproken en aangetoond. Ze hebben humor en stellen feiten aan het licht.

Genee had de oplossing: hij wilde zijn straatje schoonvegen door twee gekleurde personen aan tafel uit te nodigen en zijn vrienden verantwoording te laten afleggen voor het publiek. Het Joegoslavië Tribunaal noemde Derksen het. ‘Wat was je intentie?’, vroeg de aangeschoven gekleurde advocate Natacha Harlequin. De hele avond heb ik me zitten ergeren.

Stel, Theo Maessen maakt een stevige grap op het podium en iemand uit het publiek vraagt dan ‘wat was je intentie?’ Kom op stelletje idioten. Ik krijg het gevoel dat er donkere mensen zijn die zich misdeeld voelen. In mijn omgeving acteren veel gekleurde vrienden met humor. Gelukkig. Zij herkennen zich niet in dit circus van kwade genius, rat en landverrader Genee. Zij lachen met goede grappen en zijn fan van Veronica Inside.

Genee liet die avond op een vreselijk achterbakse wijze zijn team vallen. Voor mij is Genee de vuilak van de maand juni. Ik zou ook nooit meer met die onbetrouwbare matennaaier aan tafel zitten. Geen woord meer mee wisselen. Kick out Genee is mijn motto. Zet op zijn plaats Hélène Hendriks neer of Hans Kraay, of Wytse van der Goot. En please beste John de Mol,  start per 1 september mijn geliefde Veronica Inside weer op, zonder censuur wel te verstaan. En Wilfred Genee? Ontslag op staande voet wegens wangedrag, huichelarij, matennaaierij, valkuilengraven, bruine ellenboogpolitiek, kontenkruiperij en achterbaks gedrag. Of dat geen voldoende argumenten zijn, NONDEDJUU!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.