VERSCHILLEN 1546

In het Noorden van Nigeria is een compleet dorp verwoest door Boko Haram. Maar liefst 69 inwoners kwamen daarbij op vreselijke wijze om het leven. Ze werden vermoord met onder andere kapmessen. Alle runderen en kamelen die het dorp rijk was werden ontvreemd. Dit nieuws stond ergens op een achterafje in de krant. Niet belangrijk, dus ergens als vulling dienend. Terwijl black people elkaar dus uitmoorden staan velen de demonstreren voor Black Live Matters. En die demonstraties richten zich vooral op de westerse wereld waarin mensen met een kleurtje heel vaak lijdend onderwerp van racisme zijn. Althans zo ervaren ze dat.  Voorop gesteld ben ik tegen elke vorm van racisme. Als ik een groep in het daglicht zou stellen dat heeft dat een reden. Black live Matters is wat mij betreft prima, maar waarom krijgt daarin dan een actie als die van Boko Haram geen aandacht? Omdat die moordenaars toevallig ook een kleurtje hebben?
Misschien begrijpt u me verkeerd en zou u denken dat ik me op gevaarlijk ijs begeef. Niets is minder waar, ik snap het niet en daarom vraag ik er naar. Stel George Floyd was een blanke man geweest. Hoe zou het dan verlopen zijn? Laten we eerlijk zijn, het had zo maar gekund. Op de politieacademie maar ook in de judosport leer je de nekklem. Er zijn nou eenmaal verdachten die zich zo vreselijk wild verzetten waarbij een nekklem de enige remedie is. Die hoef je natuurlijk niet door te voeren totdat de verdachte komt te overlijden. Maar je kan hem wel gebruiken om hem tot kalmte te bewegen en de situatie te beheersen. Mij lijkt niet dat een agent de nekklem inzet bij alleen gekleurde mensen. Dat zou raar zijn. Ook denk ik niet dat gekleurde agenten, voor ze de nekklem inzetten, kijken naar de huidskleur van de arrestant in kwestie.
Onder mijn vrienden zitten talloze personen met een kleurtje. Ik vind dat zelfs mooi. We respecteren elkaar en zien feitelijk geen verschillen tussen de mensen met een andere huidskleur. Sterker, in de zomer vliegt half Europa naar een warm oord en ligt op het strand te kleuren. Bagatelliseren doe ik discriminatie echt niet. Natuurlijk zijn er momenten dat er sprake is van discriminatie. Misschien moet ieder weldenkend mens eens voor zich zelf nagaan waar de oorsprong hiervan ligt. Benoem dat onderwerp ook eens in een goede discussie. Laat je daarbij zeker niet leiden door mensen die politiekcorrect proberen te zijn. Want alleen door duidelijk te zijn naar elkaar toe zal discriminatie uitsterven. Niet door te protesteren en rare dingen te zeggen. Want juist daardoor behoud je een tweespalt in de samenleving. NONDEDJUU!!!

 

2 Reactie's