NA ZWART, ORANJE 1544

Wie kan mij uitleggen waarom Willem-Alexander van ons belastinggeld een vliegbrevet heeft gehaald en jaarlijkse vlieguren moet maken?  Wist u dat hij met het regeringsvliegtuig, waarvoor wij belastingbetalers dokken, zelf naar zijn vakantieadres vliegt tezamen met een crew die de Boeing weer terug vliegt naar Amsterdam? Waarom verschijnt King Willem bij legerevenementen als een van de hoogste personen in aanzien, in een eigen galapakkie bij de troepen? Ik denk als hij één schot hoort, we hem nooit meer terugvinden.  Waarom hij op een jacht van 2 miljoen door Griekse wateren toert als kapitein Francesco Schettino van cruiseschip Costa Concordia? Hij zal dus ook een vaarbewijs  hebben of krijg je dat in Griekenland voor een met geld gevuld lucifersdoosje? Waarschijnlijk is hij volgens familietraditie ook nog eens jager en schiet hij het wild af. Daarvoor moet je een jachtopleiding en jachtacte bezitten. Edoch als mijnheer vanuit zijn vorstelijk paleis ergens in het land moet zijn, dan heeft hij een chauffeur! De Koning heeft een chauffeur! Begrijp je misschien wel waarom onze koning bij het uitspreken van de troonrede kijkt alsof we verder moeten leven op een boterham met pindakaas in plaats van een driegangenmenu?  Dat terwijl hij er zelf weer gewoon een forse verhoging op jaarbasis bijkrijgt? Waarvoor? Hij kan niet eens de troonrede foutloos voorlezen. Bij tijd en wijle stottert hij op het niveau van Sanne Hans, zeg maar Miss Montreal. En weet u ook dat die troonrede en andere toespraken gewoon door de discipelen van Rutte worden geschreven? Terwijl diezelfde minister-president zit te luisteren alsof hij dat alles voor het eerst hoort. Mijn God wat een kosten verslindende  toneelspelletjes toch. Een neefje van The King heeft half Amsterdam in bezit en verhuurt zijn optrekjes voor woekerprijzen. Zijn onlangs overleden slechtziende tante verkocht onze kunst aan het buitenland terwijl iedereen moord en brand schreeuwde dat niet te doen. Geld is macht. Geef je ze geen geld meer, dan zijn ze weg. Ja heus. In de afgelopen decennia heb ik u al vaker gevraagd: “Kunnen we dat dure sprookje niet gewoon afschaffen?”.  Zwarte Piet die we allemaal liefhebben, wordt door een paar mensen die hier goed leven maar onze cultuur niet willen snappen, afgeschaft en we gaan er zonder pruttelen in mee. Dan moeten we dat andere kleurtje, ORANJE wel te verstaan, toch ook in no time kunnen wegstrepen. Of niet soms? Ik ben voor, NONDEDJUU!!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.