EXAMENFEEST RITUELEN    1541

In dit ongekende jaar waarin het Coronavirus piekt, zal de puberale nagelbijter wegkwijnen. Voor het eerst, volgens mijn herinnering en die reikt best al ver, wordt geen schoolexamen afgenomen. Rutte  heeft de 1 1/2 meter maatschappij gecreëerd waardoor de massale Eindexamen dit voorjaar vervallen. De al eerder gehouden schoolonderzoeken zijn leidend voor het eindresultaat en daarmee gaat een dikke streep door de tactiek van de  eindspurt-leerling. Die  tactiek ken ik als de beste; het hele jaar flierefluiten en achter het ander geslacht aan zitten, en de  laatste maanden vol aan de bak om het jaar alsnog  te redden met een keigoede eindspurt. 2020 schrijft geschiedenis.

Corona heeft de hele wereld in zijn macht en ontneemt ons veel  verworvenheden. Het centraal schriftelijk examen is geannuleerd. Dat  impliceerde ook dat de groteske galafeesten werden geschrapt. Zelfs de officiële diploma-uitreiking met trotse ouders op de tribune kregen het predicaat GECANCELD. Feitelijk gaat de opleiding als een kaars uit zonder de gebruikelijke rituelen. Spijtig is ook het geschrapte examenfeest thuis, waar alle meiden van de klas bij wijze van afscheid nog eens goed worden afgelikt tot diep in de nacht. Waar nog laat bij de buren bier geleend moet worden terwijl het gerstenat de dag ervoor al met een aanhanger massaal was aangevoerd. En waar menig ouder tegen het ochtendgloren met de tuinslang de oprit staat schoon te spuiten waar bezoekers met  angstaanjagende geluiden hun maaginhoud hebben gedeponeerd. De geslaagden moeten het allemaal missen dit jaar. Jammer want het diploma krijgt zo nooit de waarde die het vast en zeker had verdiend. Schandelijk. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie
  • binance charity
    Geplaatst op 05:40h, 10 april

    Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!