APOPHIS 1533

Het gevaar komt van alle kanten. In normale tijden verliezen velen per jaar hun leven in het verkeer, worden gedood door een griepje of kanker, lopen tegen een moordenaar aan of hun lijf geeft plots de pijp aan Maarten. Zelden komt het gevaar rechtstreeks uit de hemel. Dit jaar wel wel!! Terwijl de hele wereld diep onder de indruk is van het dodelijke Coronavirus waart er nog een tweede gevaar rond: duizenden aardscheerders. Wat dat zijn?  Meteorieten die de aarde bedreigen. Daar is momenteel geen aandacht voor en toch…  pas maar op!  Want een goede meteoriet kan in een klap de hele aarde vernietigen, inclusief virussen.  Momenteel zijn er wel twintigduizend kosmische keien die in de buurt van de aarde komen. Soms zie je een streep in de nachtelijke lucht. Dat is een keitje dat de dampkring is binnengevallen en door de schuring met de lucht verbrandt en daarbij een rookpluim achterlaat. We doen er ook een wens bij en noemen het een vallende ster. Nou jongens, wens maar een goede wens want er loert gevaar op korte termijn. Terug in de geschiedenis; ruim 60 miljoen jaar geleden viel een kei met een doorsnee van 10 kilometer op onze aardkloot, ergens in Midden-Amerika. Het resultaat uitte zich in de vorm van een zonsverduistering door het vele stof in de atmosfeer, daarnaast tsunami’s en rechtstreekse aantasting van het leven in de oceanen. Gevolg van deze eerste invloeden waren dat veel leven op aarde uitstierf. Ook de dino’s die hier al miljoenen jaren hadden geleefd beten in het stof.  In de vorige eeuw viel in Siberië nog een forse kei die veel verwoesting bracht. En zeven jaren geleden viel een verdwaalde steen van een kleine twintig meter doorsnee met een enorm snelheid nabij de Russische stad Tsjeljabinsk, op aarde.  De energie die daarbij vrijkwam wordt omschreven als 50 keer sterker dan de atoombom op Hiroshima.

Aardscheerders zijn van alle tijden en meestal vallen ze langs onze planeet. Alleen… NASA heeft bekend gemaakt dat op vrijdag 13 april 2029 planetoïde Apophis de aarde akelig nabij gaat passeren. Deze rots heeft een doorsnee van 370 meter en raast met hoge snelheid langs onze planeet. Hij komt tien keer dichterbij dan de maan. Een kleine koerswijziging en we hebben allemaal de haren behoorlijk door elkaar kan ik je melden. Nondedjuu!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.