5G 1528

5G wordt dit jaar uitgevouwen waarmee de snelheid stijgt van 100 megabit per sec naar 10 Gigabit per ogenblik. Een voorbeeld van deze duizelingwekkende snelheid: een  film downloaden kostte bij 3G 26 uren. Bij het huidige 4G kom je met 6 minuten toe en met 5G wordt het….(tromgeroffel) 3,6 seconde.

Daarmee haal je dan ff een bioscoopfilm binnen. Ongelooflijk toch? Echter een massa mensen met naar beneden geborduurde mondhoeken oppert dat er ernstige gezondheidsrisico’s, om de hoek komen kijken. Dat lijkt nu weer overdreven. 5G betekent meer antennes met korter bereik, dus minder krachtig en amper straling. We gaan op bijna elke straathoek een antenne krijgen, onder andere genesteld in een lantaarnpaal.

De telefoonmaatschappijen zijn er klaar voor maar uw telefoon ook? En uw overige hardware? Volgens specialisten kan het nog even duren voor we er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken. Rond de zomer is 5G Nederlandbreed en -lang gedekt. Dan kan het spel beginnen. Wij als consument zien alleen maar entertainment. De overheid kijkt verder. Chauffeurloze e-auto’s aansturen en drones pakketjes laten bezorgen, hulpdiensten perfect begeleiden, ook dat kan. Alles is momenteel in ontwikkeling en zal stapsgewijs in het straatbeeld verschijnen. Er staat ons nog een wat te wachten. Dat is nog niets: verwacht wordt dat rond 2030 alweer een volgende stap wordt uitgevouwen; het 6G platform met nóg hogere snelheden. Experts denken dat er dan geen stralingen meer zijn, maar licht. Die techniek gaat LiFi heten en richt zich op sensoren die alles opvangen. De techniek raast door waarbij ik altijd bang wordt voor manipulatieve mogendheden op hoog niveau die door maffe staten als oorlogswapen worden ingezet. Je ziet nu al met 4G dat Ruslandse hackers hier de boel saboteren. Soldaten zijn uit, digitale oorlogvoering is in. Kortom een gehaaid spel ligt op de loer. Dit wordt de eeuw van de digitale techniek. Of we daar allemaal blij van worden? Ik heb mijn twijfels. Nondedjuu!!!

1 Reactie