LEKKER 1526

Heel Holland Bakt, betekent smullen in het kwadraat op de zondagavond. Omroep Max scoort hiermee punten. De kijkdichtheid van dit snoepprogramma is haast niet te evenaren. Dit seizoen volgde ik voor het eerst alle weken binnen deze taartjesontwerp cyclus. Een vette pluim gaat wat mij betreft naar André van Duyn die een waardig opvolger is van de overleden Martine Bijl. De twee keurmeesters die de jury vormen zijn de goedlachse Janny van der Heide en Robért van Beckhoven. Onder de tien kandidaten was dit jaar een driekoppige delegatie uit Limburg. Misschien dat ik daarom meer interesse had dan voorheen. Limburgers zijn immers wereldberoemd om hun Limburgse vlaai. En al die Hollanders komen niet verder dan een Appeltaartje, een Moorkop of Tompoes. Op die insteek moest ik al snel terugkomen want ook de bakkers van buiten de wormvormige provincie konden er wat van en toverden baksel op tafel die fantastisch waren. Af en toe liep het water uit mijn bakkes. Meester-patissier Robért die jureerde was snel door zijn superlatieven heen en besloot puur voor de term LEKKER te gaan. Hij vond alles lekker wat zoet was. Want hij gebruikte meer dan 120 keer het woord lekker in alle afleveringen bij elkaar. Janny kwam aan het aantal dat gelijk was aan haar leeftijd. Dus ook aardig in de richting van Robért. In totaal kwam men uit rond 300 keer het gebruik van het L-woord Lekker. Waarmee tevens wordt vastgelegd dat de producten die onder tijdsdrang in opdracht werden gefabriceerd snoepwaardig waren. Zelf kwam ik tot de conclusie dat zoet wel degelijk aanzet. De meeste deelnemers hadden een forse kont en de dames zaten wat hoger in het alfabet wat BH maat betreft. NONDEDJUU!!!

 

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    if you wanna make a fortume come check me out