PROEFBALLON 1524

Krijgen we werkweken van 30 uren, zoals een proefballonnetje meldt? Mijn vader werkte zeker 50 uren inclusief de zaterdagochtend. Ik kwam officieel niet verder dan 40 uren, later 36, tegenwoordig 32 uren. En dat is lekker. Maar het went wel snel. En nu verschijnt aan de horizon het getal van 30 uren. Je zou feitelijk drie dagen van 9 uren en een beetje kunnen werken, gevolgd door vier dagen vrij. Sodeju dat lijkt te gek. De dertig uren werken komt uit de koker van vakbond CNV en schermt met een groot draagvlak. Helaas vrees ik dat de werkgevers hier minder blij mee zijn. De regering sommeert de werkgevers allerlei nieuwe wetten uit te voeren en geen van die dictaten is ten faveure van de werkgever. Niet een. Dus veel betalen voor weinig arbeid lijkt de teveel gevraagd. Het CNV schermt met voordelen: afname burn-out, lager ziekteverzuim, betere balans werk-privé. Daarnaast meer tijd voor vrijwilligers werk, mantelzorg en tenslotte productiever en efficiënter werken.

Haast al die geweldige argumenten kunnen de werkgevers echt niet boeien, hij wil productie zien. Grote winsten dus. Met personeel dat meer afwezig dan aanwezig is kun je ook geen lachende gezichten bij de belastingdienst kweken. Daarom vermoed ik dat deze grote proefballon de voorloper is van iets kleiners dat dan weer zonder slag of stoot wordt binnengehaald. Mij maak je niks meer wijs. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.