KERSTZEGEL 1520

Ook dit jaar stijgt de prijs van een Kerstzegel weer. Hiermee houdt de decemberzegel gelijke tred met de reguliere zegel die vijf cent duurder is.  Weer duurder, wie kan nog kerstkaarten versturen? Vroeger kreeg ik zo’n 75 papieren, kleurrijke Kerstwensen per jaar op mijn deurmat. De vertrouwde postbode leverde ze liefdevol bij mij af. Het hoorde bij december en bracht extra sfeer in huis. Thuis schreven we gemiddeld ook tussen de 80 en 100 kaartjes en die gingen naar onze familie en vrienden. Gewoon lekker sociaal doen. De PTT was accuraat en alle kaartjes kwamen op tijd aan. Wij waren er gelukkig mee en bedankten steevast de postbode met een traktatie in de vorm van erwtensoep met worst. Het PTT personeel gehuld in zwart werkpak en een mooie pet met PTT wapen, was joviaal, service gericht en zorgzaam. Dat is tegenwoordig echt wel anders. Buiten het feit dat er veel minder kaartjes worden verstuurd, komt ook niet alles aan. Hoe vaak hoor je niet dat een gedumpte lading post wordt gevonden in bijvoorbeeld een natuurgebied? Hoe vaak tref je verkeerde post op je deurmat? Hoe vaak is een poststuk gewoon foetsie, van de aardbodem verdwenen. En toch probeert PostNL, zoals ze tegenwoordig heten, ons te paaien met een paar cent korting op een zegeltje. Wij zijn zover dat we kaartjes in de directe omgeving gewoon zelf bezorgen. We leggen ze op volgorde en maken een heerlijke avondwandeling langs onze vrienden en bekenden. Dan weten we zeker dat ze aankomen en… het kost niets. PostNL vinden wij onbetrouwbaar en daarom mogen ze hun Kerstzegels daar stoppen waar normaliter geen Kerstsfeer heerst noch zonlicht schijnt. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.