HALLOWEEN (1513)

Vroeger was je gezondbang voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Een onvergetelijke tijd als ik daar nu op terug kijk. En doodjammer dat ons land dit te gekke kinderfeest de nek laat omdraaien door een minderheid die enkel aandacht wil. Te maf voor woorden en totaal geen begrip voor. Hoezo discriminatie? Leer goed Nederlandse spreken en je krijgt een normale kijk op onze cultuur. Verdomme.

Tegenwoordig heerst er bij vooral de pubers een ongezonde angst bij Halloween. Een uit Amerika en Engeland overgewaaide feestdag die op 31 oktober gevierd wordt. Het feest lijkt een beetje op Sint Maarten en valt in de categorie Dodenherdenking. Donderdag is het zover, kinderen trekken rond met uitgeholde pompoenen voorzien van een kaarsje en halen deur na deur snoep op. Daarbij roepen ze ‘ trick or treat’. Maar (jong)volwassenen kiezen meer voor het akelig deel. Angst en griezel heersen, vooral als ze verkleed als zombie, wandelend veenlijk of bebloed slachtoffer met een mes in rug of hart, rond strompelen. De geschminkte hoofden die daarbij horen leggen de nadruk op de echtheid. Op hetzelfde moment worden in de cinema’s de Halloween-horror films gedraaid waar personen worden vermoord met cirkelzagen of vlijmscherpe zeis. Ook op TV toont men die avond films uit de classificatie horror waar het bloed niet aan te slepen is. Al snel ontstaat een sfeer van angst in het land waarbij elk geluid het hart opjaagt tot turbo snelheid. Tot overmaat van ramp gaat men vervolgens naar buiten waar personen rondlopen die alles uit de kast trekken om de omgeving te choqueren. Die combinatie is kenmerkend voor Halloween, waarin ook de duivel een markante rol speelt. Ook ik doe mee en hul onze woning geheel in duisternis en verstoppen ons in het struikgewas. Op het moment dat iemand in de buurt verschijnt doet bluetooth zijn werk en hoor je geritsel en vervolgens een akelig gillende vrouw en het geraas van een zware kettingzaag. Dan kom ik tevoorschijn in onnavolgbare outfit. Wedden dat passanten op deze akelige herfstdag het wereldrecord van Usain Bolt verbeteren! Nondedjuu!!!

1 Reactie