LISTERIA AANVAL (1510)

Nederland is een regelstaatje waar de overheid overtrokken betrokken is bij talloze zaken. Voor alle activiteiten is er wel een controle instantie in het leven geroepen. Enerzijds is dat een geruststelling, anderzijds een betutteling van de hoogste orde. Zo vind ik het wel bijzonder prettig dat er de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)functioneert. Vroeger vertrouwde ik geen Chinees waar de doorgeefluikjes tussen keuken en uitgifte balie sneller open en dicht gingen dan mijn ogen konden registreren. Zo kon ik me nimmer een beeld vormen van de hygiëne in de keuken. Waar ik echt bang voor ben zijn de gezellige marktjes waar exotisch voedsel, geproduceerd in de eigen keuken, te koop is. Alleen al bij de gedachten raakt het boordje van mijn anus ontstoken. Toch moet ik ook realistisch zijn want ik kom uit een tijdperk waarin niemand een ijskast noch diepvries had. De kelder en zelfs de keldertrap werden vol voedsel op borden gestapeld, en daar bewaard. Vlees en vis werden flink gezouten om bederf tegen te gaan. De rest die werd bewaard, was zonder conserveringsmiddelen om de eetbaarheids periode te verlengen. Destijds werd de schimmel gewoon van het brood gekrast voordat we er stroop op smeerden. Ziek werden we er niet van en echt oud ook niet bepaald. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. Toch zijn we blijkbaar niet immuun voor bepaalde bacteriën die constant opduiken en pas na enige tijd worden opgemerkt. Zo wordt ons leven momenteel beheerst door de Listeria-bacterie die woont in vleessnijmachines. Vandaaruit nestelen zich in de keurig verpakte vleeswaren die wij weer opeten. Zijn we die dag niet optimaal in vorm dan kunnen we er behoorlijk ziek van worden. Er zijn al doden gevallen en met name Jumbo heeft alle besmette vlees geruimd. Ik maak me zorgen om Max Verstappen. Stel dat de Listeria bacterie via het vlees van zijn sponsor vat op hem krijgt tijdens de race. Dan spreken we van regelrechte racekak. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.