GEBETEN HOND (1506)

Het ooit zo populaire programma Man Bijt Hond is weer terug op het digitale kijkkastje. Tot in 2015 was het een publieke omroephit, nu heeft de commerciële zender SBS6 het gekaapt. Tal van paradijsvogels van diverse pluimage passeren dagelijks de revue. De ene heeft een excentrieke hobby, de andere leeft als een kluizenaar en een derde heeft wel een heel originele kijk op het leven van alle dag. Helaas allemaal een beetje naïef. Maar dat mag de pret niet drukken. Michael Abspoel praat het programma aan elkaar en interviewt de personen die worden bezocht. Hij heeft een karakteristiek geluid en gebruikt zijn stem om dit programma extra cachet te geven. Dagelijks hoor je hem exclusief het rariteitenkabinet aan uitzonderlijke medeburgers presenteren. Dit geluid tezamen met de hoofdrolspelers, zorgen voor een ouderwets gezellig sfeer op de vooravond. Vandaar dat wij sinds lang weer afstemmen op SBS6. De linkse rakkers van concurrent De Wereld Draait Door, kunnen me gestolen worden. Feitelijk zijn de bezoekers die daar aan tafel schuiven rijp voor het spotlicht van Man Bijt Hond. Het mooie van Man Bijt Hond is dat de gezochte en bezochte hoofdpersonen ruim aan het woord komen en hun levensfilosofie breed mogen ventileren. Dat doen ze allemaal met volle overtuiging. Het is prachtig om zo in het leven van derden te kunnen kijken. Zelf vind ik het krachtig dat het programma weliswaar buitenissige figuren met curieuze zienswijze in de kijker zet, doch deze personen niet als achterlijk of bizar wegzet. Dat is een gouden hondtrofee waardig. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.