e-EXOTEN (1502)

Van aard ben ik niet achterdochtig. Dat heeft me al heel veel geld gekost want anderen maken er grof misbruik van. Achterdocht ten aanzien van de overheid, ontwikkelt zich steeds meer. Gepokt en gemazeld en redelijk wetend van de hoed en de rand vraag ik me af waarom de overheidsbemoeienis op alle fronten toeneemt. Als burger word je gevraagd en ongevraagd opgezadeld met wetgeving die me belemmert in doen en laten of me in een richting duwt. Zo was in onlangs in Barcelona en werd dol enthousiast van de talloze hippe e-voertuigen. Ik bedoel milieuvriendelijke mini-trikes, e-skates, e-steps en e-skates. Deze batterij e-exoten zijn in het buitenlandse straatbeeld heel normaal. Alleen Nederland houdt deze groene machine ontwikkeling tegen. Dat is van de zotte. Terwijl heel bejaard Nederland op een e-bike door het verkeer flitst en daarmee sneller is dan hun ogen aankunnen mag de jeugd niet aan de nieuwe ontwikkelingen meedoen. Verklaarbaar is dit niet. Maandag waarschuwde het Verbond van Verzekeraars dat schades die ontstaan met en door illegale voertuigen niet gedekt zijn. Het ministerie laat weten dat gebruik van de flitsende voertuigen op de openbare weg 380 euro kost, plus in beslagname. Agenten die je betrappen steken nu nog de duim omhoog. Hip, snel, milieuvriendelijk en stoer, dus Nederland ten top en toch mag het niet in ons Pays Bas. Het e-vervoermiddel dat leidt tot vermindering van stinkende voertuigen in onze steden is vreemd genoeg, verboden. Hoewel we ons groen profileren in dit land wordt gelijk gedacht aan de gemiste accijnzen door het lagere benzine verbruik. Deze ontwikkeling is een grove vloek waard lijkt me. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.