ATTITUDE (1501)

Vreselijk druk was het in de trein richting Amsterdam afgelopen zaterdag. The Pride stond op de rol en dat trok vele nieuwsgierigen aan. We reden comfortabel eersteklas, een conducteur zagen we niet daarom konden twee Russen met een doorsnee kaartje gratis genieten van de luxe. Na een sfeervolle kleurige dag aan de Prinsengracht hadden we een debacle op Centraal. Geen trein! Terwijl het perron voller en voller werd keken wij uit naar een heerlijke 1e klaszetel en een powernap. Om 20.40 reed eindelijk een Intercity het station binnen en parkeerde aan perron 4B. Als hongerige Afrikanen die een voedselverdeelpost aanvallen, vloog de meute op de gele rakker af. Wij volgden rustig tot we het NS personeel hoorden roepen: “U mag ook eerste klas gaan zitten alleen plek maken voor mensen met een eerste klas kaartje’. Aangekomen in ons compartiment zat alles vol en ook de gang was bevolkt. Wij eisten met onze OV kaart een plek op. Dat was doelloos. Aan de grote pupillen van menig bezoeker leidde ik af dat er minimaal XTC in het spel was. Men keek mij verdwaasd aan maakten een kus met getuite lippen en bleven zitten. Samengevat; we mochten staan. Na Den Bosch verscheen een conducteur. We spraken hem aan dat we geen zitplaats konden krijgen en wat denk je? De slapjanus zei dat we dan onze plek maar zelf moesten opeisen. Hij was enkel de controleur. Met ongeloof keken we elkaar aan. Wat een angsthaas, wat een attitude. Het conducteursgilde anno 2019 heeft een zwaar gebrek aan autoriteit en klantvriendelijkheid. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.