DIGITAAL (1499)

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, zei Johan Cruyff ooit. Met die wetenschap bekijken we het naderend einde van deze column in drukvorm. Het ziet er naar uit dat wekelijkse vloek na ongeveer 32 jaren niet meer in inkt uw ogen zal bereiken. We worden modern en gaan digitaal verder. Nondedjuuke is daarom vanaf augustus wekelijk te lezen op de website www.nondedjuuke.nl  Daar zullen op korte termijn alle 1500 gepubliceerde vloeken te lezen zijn. Ongecensureerd! Want enkele edities werden, om dat ze -hilarisch bedoeld- te hard of confronterend waren, niet gepubliceerd. Ook die komen op www.nondedjuuke.nl te staan. Het eigen vloekblog biedt ook de kans om meermaals per week een stevige vloek te uiten. De inhoud betreft, zoals u die al ruim drie decennia gewend bent: een actueel onderwerp, een rare ontwikkeling, maatschappelijk probleem of gewiekste move van de overheid, kritisch met een vleugje hilariteit aan de kaak stellen. Nooit vilein! Gewoon een combinatie van humor met kritiek zodat u als lezer volkomen snapt waar ‘de pijn’ zit. Het vlinderdasje beeld een snufje sjiek uit maar ook humor. De naam voor het vlinderdasje is een gezellige vloek, immers Nondedjuu betekent gekscherend ‘ Nee van God’ (non de Dieu). De digitale vloek op het World Wide Web heeft nog een ander voordeel;  er is voldoende ruimte voor een illustratie in de vorm van bijvoorbeeld een foto. Daarbij is voldoende Giga’s ingekocht om de hoeveel tekst voor deze column te laten variëren terwijl de gedrukte versie slechts space had voor 250 woorden. Afscheid nemen van 80.000 gezinnen doet zeker pijn. Aan de ander kant biedt het veel meer kansen. Deze columnist gaat er helemaal voor. Tot volgende week, Nondedjuu!!!

 

1 Reactie
  • 파워볼사이트
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    Who watched blackpinks new albume and MV its amazing