GEDREVEN (1497)

Maanden van exercitie, vele honderden keugel afgevuurd op de bölkes. Uniform gereinigd in het tri-benzine bad. Daarna gestreken, geperst en gestiefd.  Alle ooit veroverde eremetaal gepoetst tot het niveau dat je denkt:  de vergulde laag kan er elk moment vanaf springen. Een bedevaart naar de kapel van Pater Karel met gulle financiële offering, is zelfs voor de meest fervente anti-katholiek een vanzelfsprekendheid. Belangrijk is ook de saamhorigheid die stevig werd aangehaald tijdens de vele avonden voor het oud Limburgs schuttersfeest (OLS). Daarbij vloeide maar één drank en dat is goed geschuimd gerstenat. Alles moet tot in de perfectie zijn voorbereid. Dit is een samenvatting van het ritueels dat elk schutterij lid ondergaat voor hij eindelijk naar het OLS kan vertrekken. Eerst presenteren de schutterijen zich daar in defilé, vol trots met de borst vooruit en als het lukt de buik ingetrokken. Zo ook afgelopen zaterdag in Sevenum waar 142 deelnemende verenigingen uit Nederland en België begonnen aan het hoogtepunt van het schietseizoen, het OLS. Bij het schieten vielen al gelijk 89 deelnemers af. Uiteindelijk mogen er zaterdag nog 25 schutterijen terugkomen in de finale, met tal van deelnemers uit onze contreien. Velen togen huiswaarts met een kater. Niet zo zeer door het verlies, meer door de drank want de vaten bier waren niet aan te slepen. Een goede schutter heeft dat ook nodig voor de concentratie. Helaas overschrijden de meesten dit kwantum en schieten op een andere wijze de vogel af. Nondedjuu!!!

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    Anyone else felt the value just like me?