PENSIOEN (1494)

Uit mijn studietijd kan ik melden dat PENSIOENEN een pittig vakgebied is. Het feit dat een minister en vakbonden na bijna tien jaren onderhandelen daarover een akkoord halen vind ik een prestatie. Wel hoop ik dat er een deskundige denktank op de achtergrond volop heeft mee gesproken anders vertrouw ik het niet. Pensionado’s zijn er zeker niet blij mee, ouderen die vlak voor hun pensioen staan, zijn vooralsnog vreugdevol. ZZP’ers kunnen er nog  geen chocola van maken. En jongeren overzien het niet. Maar er gaat iets gebeuren. Wat ik niet heb gehoord is het feit dat de kabinetten onder leiding van Kok en later van Lubbers, behoorlijk uit de pensioenpot van met name het ABP hebben gesnoept en daarmee feitelijk ons allemaal te kort hebben gedaan. Voor mij is dat puur bedrog met een wettelijk alibi. Want ze plunderden maar liefst 32 miljard gulden uit ons pensioenpotje onder de noemer Uitnamewet. Ik noem dat pensioenroof. De staatskas werd ermee gespekt, de begroting kwam op orde en grote projecten gefinancierd. Het ABP, de Raad van State en de Verzekeringskamer hebben er zonder succes bezwaar tegen aangetekend. En anno nu, zet de regering het ABP onder druk dat ze een bepaalde volume in kast moeten hebben, terwijl ze eerst geroofd hebben. Ongelooflijk. Hierdoor kan het ABP ook de uitkeringen niet indexeren. Dat raakt ons allemaal want we worden armer mede dankzij die politieke greep uit onze kast. Eerlijk gezegd snap ik dan niet dat deze regering het succes claimt. Ze zouden zich feitelijk kapot moeten schamen. Nondedjuu!!!

1 Reactie