ASBEST (1489)

Asbest was ooit een wonderproduct. Je kon het brandwerend product met een zaag makkelijk op maat zagen. Voor talloze toepassingen werd het gebruikt. Decennia later kwamen we er achter dat asbest zwaar kankerverwekkend is. Vooral als het in je longen belandt. In 1993 werd gebruik ervan verboden. De overheid heeft onlangs officieel besloten dat over vijf jaar alle panden in ons land asbest vrij moeten zijn. Een lovenswaardige aanpak. Maar er zit veel meer asbest in ons land. Vooral ook bij de overheid zelf. Neem het waterleidingstelsel. Na lood en koper -ook giftige materialen- werden van 1955 tot 1970 asbest voor water(transport-)leidingen gebruikt. Een ideaal product in gebruik maar onderhevig aan slijtage. Tegenwoordig komen er zo ook veel asbestvezels vrij. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat asbest alleen gevaarlijk is bij inademing. Helaas geloof ik niet in sprookjes. Het saneren van het asbest waterleidingstelsel in Nederland wordt geschat op 250 miljard euro. Mij bekruipt het gevoel dat de kosten het gevaar voor de volksgezondheid overstemmen. Zouden vormen van maag- en darmkanker niet gewoon te herleiden zijn naar asbest? Een andere  moderne invloed die nog niet voldoende is onderzocht is de straling van het mobiele netwerk. G4 is de huidige techniek en aangezien we alleen maar beter en sneller willen zal spoedig het omstreden G5 netwerk worden uitgerold. We staan er om te trappelen, 5G-straling is veel sterker en sneller dan de G4 variant. Allemaal staan we er bloot aan, met of zonder telefoon. Blijft de beangstigende vraag; welke kankervorm wekken we hiermee op? Nondedjuu!!!

2 Reactie's
 • PatrickShado
  Geplaatst op 20:20h, 09 september

  Best-laid schemes of mice and men gang aft agley – The.
  https://spirifij375.net
  Do as you would be done by Link to proverb.
  You reap what you sow Link to proverb.
  Golden key can open any door – A.
  Don’t try to walk before you can crawl.
  Little things please little minds.
  Share and share alike Link to proverb.

 • 파워볼사이트
  Geplaatst op 02:37h, 19 december

  who wants to learn math easily with cheat codes