PSEUDO SLIM (1487)

Google is het toverwoord als je iets wil zoeken op het www. Onze know how plukken we er vandaan. Encyclopedieën zijn verleden tijd internet is de actuele info-bron. Toch staat er heel veel onzin en subjectieve informatie op, die een korreltje zout waardig zijn. In amper 30 jaar is het World Wide Web een fenomeen waar we niet zonder kunnen. Als deze bron hapert is Leiden in last: alles staat stil. We zijn kwetsbaar. Onlangs hoorde ik een kennis vertellen dat hij een reisverzekering voor een bespottelijk lage prijs had afgesloten via internet. Zijn vertrouwde tussenpersoon had hem een te duur voorstel gedaan, vond hij. Over subjectiviteit gesproken; wat is duur? Vraag je altijd af:  ‘ wat krijg ik voor een prijs?’. Zijn zuinigheid heeft al gelijk diepe spijt opgeleverd want goedkoop bleek als vanzelfsprekend duurkoop. Bij de eerste claim zag hij in de nooit bestudeerde kleine lettertjes dat de afschrijving van het verloren goed erg hoog was. Daar overheen ging een fors eigen risico. Onder de streep werd niets uitgekeerd. Ach…   We denken allemaal slim te zijn maar worden ingehaald door deskundigheid. Daarom ben ik voorzichtig met wat ik via het internet vergaar. Wist je bijvoorbeeld dat Wikipedia ook niet betrouwbaar is? De informatie die erop staat wordt niet gecontroleerd maar moet door de lezers worden gecorrigeerd. En dat gebeurt natuurlijk niet frequent. Internet heeft ons in zijn macht. Let dus goed op; we denken smart door het leven te gaan doch worden vaak gevangen in een web. Nondedjuu !!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.