ZEN (1485)

Hoewel de titel anders bevroedt begin ik niet met de yogagroet Namasté. Deze column gaat over zieke mensen. Mensen die zichzelf volstrekt centraal in het leven zien. Personen die een akelige kronkel hebben die zich uit in Narcisme. Narcisme is een zeer gevaarlijke vorm van psychische onvolkomenheid. Narcisten weten niet dat ze ziek in t bölke zijn en mochten ze er mee geconfronteerd worden ontkennen ze boos. En als je een narcist, onbedoeld, vernedert of onbewust pijn doet, dan maken ze het tot hun levenstaak om de veroorzaker te pakken. Daarbij gebruiken ze lachend en vriendelijk hun charme en spannen zo meelopers ook nog eens voor hun karretje. De beloning voor die samenwerking kan voor de meeloper aanvankelijk interessant zijn. En zo vormen ze een blok tegen een vijand die feitelijk totaal geen vijand is. Als een narcist gefixeerd is op schoonheid dan moet ieder persoon in de omgeving mooi zijn. Ze vormen de beste vrienden tot enig moment  dat die vriend(in) ziek wordt, een ongeluk krijgt of door omstandigheden duikelt op de ladder des aanziens. Dan valt het doek over de vriendschap. Indien de narcist zelf verminkt raakt of duikelt in importantie, dan raakt de narcist in een diep zwart gat en ziet geen uitkomst.  Een flat, een buisje heftige pillen of de NS zien ze dan als uitkomst. Gelukkig sta ik, net als de meeste van mijn columnlezers ZEN in het leven. Begroeten we elkaar ontspannen met Namasté en wisselen liefde en respect uit. Dat is pas het ware leven. Heerlijk,  Nondedjuu!!!

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    I want to follow you for giving me value! let me do the same