PATSERS (1482)

We leven in een vreemde maatschappij. Sla de krant open en je stuit op terreur, maar ook moorden die, dankzij DNA, na lange tijd worden opgelost. En beleidsbepalers die niet in de haak zijn. Ook schrik ik van milieuzaken als plasticsoep en complete klimaatstress. Er ontstaan massaal nieuwe woorden die gelijk volop gebezigd worden door hen die ze kunnen gebruiken in hun overtuigingstactiek. Zoals: Casaperdida, vleeswroeging, klimaatrouw, landschapspijn, ecorexia. Politieke winnaars die citeren uit de Griekse mythologie en politici die na een enorme verlies alsnog lichtpunten zien. Een premier die zijn secretaresse om hulp roept; “ Caroliennnnn”. En Freek de Jonge die seniele trekjes openbaart. Vreemd. Engeland heeft de wiebel van de Brexit-twijfel, kleine landen die een vuist maken tegen grootmachten China en Rusland, welke gewoon hun eigen koers varen. Volksgroepen in diverse landen die in opstand komen, menigmaal gehuld in gele hesje of zich verschuilend achter grote protestborden en rookbommen. Lezers, het is niet pluis in de wereld. Hoe moet dit opgelost? Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer of favoriete plekken bezoekt kun je op een extremist stuiten. Het is van de zotte dat iemand totaal in de ban van een boek raakt, dat duizenden jaren geleden geschreven is. Althans dat is de legende. Ooit puilden de katholieke kerken uit. Nu worden ze afgebroken of krijgen een volstrekt andere bestemming. De wereld verandert. Oorzaak van veel ellende was lang olie, water en godsdienst. Anno 21ste eeuw komt daar nog een vierde oorzaak bij. De akelige machtpatsers die overal opstaan. Nondedjuu!!!

1 Reactie