VEGA (1480)

Vanuit mijn standpunt is het kneuterig als iemand vol overtuiging meldt vegetariër te zijn. Die persoon nuttigt vanuit en rotsvaste overtuiging geen vlees noch vis. Bij mij verschijnen dan beelden van maaltijden vol sojabonen en noten. In een vegetarisch restaurant schept dat ongetwijfeld een gevoel van saamhorigheid. Vegetarisch-fanatisme lijkt op een potje verpissen op het belachelijke af. Het kan nog erger; veganisten gebruiken behalve vis en vlees ook geen dierlijke producten zoals eieren, kaviaar, melk, honing, kaas en vele lekkernijen waarin iets van dieren zit. De vega’s leven hun leven in trance. Een gebrek aan de belangrijke lichaamsbouwsteen vitamine B12 ligt op de loer. Chagrijn ook, want steeds blaadjes, noten en bonen eten met een slok water is ook geen sinecure. De achterliggende gedachte is puur het welzijn van dieren. Met die insteek mag je ook geen wollen truien of bijvoorbeeld schoeisel dragen. Zeker geen leren broek. Sterker :levensreddende medicijnen, zoals tegengif na een slangenbeet, is ook verboden. Zelfs de leren bank is not done.

Mij gaat dit te ver. Een haring op de markt, een lekker bieflapje op mijn bord en een dubbele uitsmijter in de ochtend ga ik niet uit de weg. Daarom ben ik een omnivoor net zoals 99% van de Duitsers die zich geen gram vlees laten afnemen en per maaltijd minimaal een half dier naar binnen kauwen. Nederland is een optimistisch volkje dat belerend het voortouw neemt. Best jammer dat we altijd proberen voorop te lopen en achterom ziend een minderheid volgers hebben. Wel talloze schouderophalende toeschouwers Nondedjuu!!!

1 Reactie
  • 코인파워볼
    Geplaatst op 02:37h, 19 december

    Anyone else felt the value just like me?