LENTE (1479)

Het voorjaar tikt tegen het raam. Een strandwandeling is hot, de ijscoman werkt aan zijn vers product en bierbrouwers bottelen grote voorraden bier. Ook de complete flora en fauna staan in vuur en vlam. Krokussen, sneeuwklokjes, narcissen, hyacinten, ze schieten als op de vlucht voor een mol, uit de grond. Een prachtige ontwikkeling waar we eigenlijk nog niet aan toe zijn. Want op menig menu staat nog snert met worst, terwijl ons gevoel aan geeft dat we zin hebben in rosé op een zonovergoten terras. Trekvogels keren terug uit warme oorden. Mijn kwikthermometer steeg tot 18 graden, een ongekende hoogte voor februari. Fantastisch toch. We genieten volop en zien na een korte winter ook weer de mensen in de omgeving uit hun warme honk kruipen. In mijn tuin verzamelen vogels ijverig takjes en ander bouwmateriaal. Ze gaan weer vol voor gezinsuitbreiding. Zodra de zon weer zakt richting avond koelt het vlot af en ril ik weer snel naar de open haard. Dan slaan de echte februari temperaturen alsnog toe. Over een weekje start het carnaval langzaam op. Ik hoor dat de ware carnavalisten niet weten wat aan te trekken gezien de piekende graden. Kan mijn partner eindelijk haar Brazilpakje aan? Of toch maar de vertrouwde ijsberen outfit dichtritsen? Mag ik eindelijk in korte boek naar de vasteloavend of vriezen dan mijn knieschuiven vast? Ik sta volledig in dubio zoals iedereen onder de grote riolen. Ervaring leert; met een beetje alcohol erin mag elk outfit geen probleem zijn. Nondedjuu!!!

1 Reactie