ARMADA (1478)

Deze week gaat het laatste restje euforie verloren. Tegen Madrid zal de armada van het Nederlands voetbal roemloos en vol schaamte ten onder gaan. Ajax is weer ouderwets als Ajax aan het seizoen gestart; grote bek, een aantal topprestaties, hoge ambities, enkele schandalen en dreigt nu  vol géne en zonder prijzen te eindigen. Hoewel anoniem. Financieel gezien is Ajax -zeker in Nederland- een topclub. Gasten van amper 20 jaar weten nu al dat ze nooit meer hoeven te werken. Ze spekken niet alleen hun eigen kontzak, ook de spaarrekening van Ajax kan de lange cijferreeks nauwelijks aan. Het beursgenoteerde bedrijf doet het dus goed, echter waar het om gaat…het sportief resultaat, dat is gewoon vreselijk. En van die club ben ik al sinds de seventies fan. Ik niet alleen. Elke twee weken komen er ruim 50.000 supporters met een duur betaald kaartje kijken. Telkens bij het begin van het seizoen blijkt dat de helft van het team voor veel geld is verkocht. Daarover heen verschijnen tal van aankopen of wordt er nog een topper beloofd die zelden komt. Jaarlijks trap ik er in en verwacht topprestaties van een topteam. Meestal valt het tegen en ben ik zwaar in mineur. Na de winter staan zeker drie spelers op het punt te vertrekken want ze zijn individueel keigoed. Het team loopt voor geen meter. Er wordt verloren in eigen competitie. Ga me nou niet vertellen dat ze woensdag het Koninklijke Reaal aan kunnen. Ik geloof niet in sprookjes zeker niet meer in Ajax. Nondedjuu!!!

1 Reactie