BERICHTEN (1477)

Het lezen van de krant beïnvloedt mijn humeur. Neem het bericht dat Prinses Christina een Rubens tekening verkocht voor 7,2 miljoen. Hoe komt deze telg van ons Koningshuis aan zoveel geld? En waarom verkoopt ze ons erfgoed aan het buitenland? Wij Nederlanders sponsoren elk jaar het Koningshuis en zij doen dit soort vreemde moves. Om nog maar te zwijgen over haar zwaar bebrilde vastgoed-neefje Bernhard die in Amsterdam bijna 600 woningen, alsmede Circuit Zandvoort op zijn naam heeft staan. Hoe kan dat? En het bericht dat Maxima in Argentinië belasting ontduikt? Zoiets zorgt voor bloeddruk. Daar tegenover is onze koopkracht adembenemend klote. We krijgen er netto wat bij maar door de verhoging van het BTW tarief en ziektekosten -en nog veel meer- gaan we er amper op vooruit. De politiek verpakt alles te positief. En vergeten de negatieve zaken te belichten. Kijk eens naar ons pensioenstelsel. Vroeger werkten we 40 jaren en dan was het klaar. Tegenwoordig moeten we makkelijk 50 jaren zwoegen en wordt ons pensioen niet geïndexeerd. Ook wordt ons vliegschaamte aangepraat. Kom op, dat is te idioot voor woorden. Als ik met mijn auto naar vakantiebestemming Barcelona wil rijden, dan ben ik 2 dagen onderweg, rij 3 tanks leeg, moet overnachten en zorg voor uitstoot. Vlieg ik er naar toe dan ben ik er in 2 uurtjes, tegelijk met nog 200 andere vakantievierders. Dat zijn makkelijk 70 auto’s minder op de route du soleil. De krant maakt me slim en actueel, maar ook de ergernis stijgt tot grote hoogte. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie