DE SCHIMMEL  1630

Terwijl Poetin zijn manschappen op de drempel van Oekraïne heeft staan gaan we in ons mini-staatje gewoon door met onnozele zaken. Naast BIJ1, die in alles discriminatie ziet behalve in zichzelf, puilt ook de Amsterdamse gemeenteraad uit van marginale onderwerpen met nationale reacties. Ondanks alle serieuze zaken kun je mij op de kast krijgen door aan ons Sinterklaasfeest te komen. Dat mag genoeglijk bekend zijn. Als ik iemand niet kan uitstaan dan is het Sylvana Simons. Blijkbaar had haar bloedeigen vader dat ook al, want die schopte haar op 14 jarige leeftijd het huis uit. Net toen ik wilde schrijven dat ik hoop dat ze zich nooit zal voortplanten zag ik dat ze twee kinderen heeft. Ze is een waar kameleon en in die hoedanigheid bedient ze zich van vele pruiken. Ze speelde in haar jeugd ook voor zwarte Piet. Tegenwoordig vluchten alle zwarte Pieten uit angst voor haar, ze bijt zich als een tijger vast in haar doel; het zagen aan de poten van een machtig mooi kindersprookje. Tja als je dan een minister president hebt als ons slangenmens Rutte, bijgenaamd Pinokkio, dan krijg je veel voor elkaar.

De gemeenteraad van cultuurhoofdstad Amsterdam heeft het heerlijke avondje al totaal de nek om gedraaid. Dit vind ik nog steeds een opstandwaardige ontwikkeling. Nu beginnen ze ook nog eens aan het vervoersmiddelen van Sint te knagen. Het gebruik van de schimmel, het wit gekleurde paard van de Sint, zou wel eens dieronvriendelijk kunnen zijn. Fuck off, wat een onzin. Het hele jaar door rent het dier olijk met een mens op zijn rug rond. Hij weet niet beter. En als in november de Sint een ritje maakt op zijn rug komt de gemeenteraad van Amsterdam in actie. In Amsterdam gebeuren zaken waar over de hele wereld spreekt, en het bestuur van de hoofdstad richt zich op een uitstekend vertroetelde schimmel. Geen woord over de politiepaarden die tijdens acties stenen en dranghekken naar hun lijf krijgen gesmeten. Of tijdens Koninginnedag en protestacties, zwaar vuurwerk rond hun poten ervaren. Maakt allemaal niks uit, het paard van Sinterklaas is lijdend voorwerp. Hoe komen ze erbij? Of reikt hun intelligentie niet zover en geloven ze nog heilig dat het arme dier in november en een weekje in december, als een pakezel op de te hoge daken moet acteren? Na zwarte Piet, nu de schimmel en volgend jaar gewis de bebaarde Goed Heiligman. Lange leve Nederland. Nondedjuu, nondedjuu, nondedjuu !!!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.