KRACHT VAN PANIEK   1603

Sinds een aantal jaren kijk ik samen met vrienden de Formule1-races met onze Max uit Maaseik. De zondagmiddag heeft een heiligverklaring voor de races verworven. Ik wist voordien bitter weinig van het spel der snelheid, maar leerde elke race meer zodat ik tegenwoordig aan tafel bij Ziggo, absoluut niet zou misstaan als deskundige. Mij ontgaat dat niemand doorziet dat Formule-1 een vals spel is dat alle voordelen constant naar Mercedes schuift. Nog sterker: naar Hamilton. Het laatste jaar heb ik al zoveel betreurenswaardige acties gezien, met name ten faveure van de gekleurde Engelse kwal Hamilton, dat ik er gewoon geen lol meer in heb. Afgelopen zondag reed gefrustreerde Hamilton Max haast tot gort en alles wat hij kreeg is 10 strafseconden,… 10 tellen. De jury bestaat uit twee Engelsen die in Engeland én zeker Hamilton beschermen, zo lijkt het overvloedig.  Gelijk hebben we de TV uitgezet. Bullshit voor die fanatieke Black Mather Boy. Hier kweekt de omhoog gewaaide kleurling geen sympathie mee. Dood erger ik me eraan. Volgende keer gaat hij maar lekker alleen op zijn knietjes zitten, de mafkees met vlechtjes. Voor mij was het duidelijk dat hij moest winnen in zijn thuiswedstrijd. Tribunes zaten vol en dan kun je niet afgaan. De gekleurde kwal had maar één angst: Max Verstappen. Zijn paniek om weer te verliezen nam grote proporties aan. Max had hem al meerdere keren gedegradeerd tot de tweede plek. Dus de Mercedesboy moest zijn akelige trukendoos opentrekken om kans te maken en niet weer ten prooi te vallen aan een afgang. Zeker niet in een thuiswedstrijd en zeker niet voor de zesde keer dit seizoen. Zijn drang dit te voorkomen doet vermoeden dat hij daarvoor over lijken kan gaan. Want Max hield er wel een middagje ziekenhuis aan over. Geen sinecure lijkt me. Ook zijn bolide van tegen de miljoen kan naar de schrothoop. Een paar wedstrijden geleden mocht Hamilton 35 ronden over hetzelfde lijntje heen. Telkens 1 seconde winst, dat is meer dan een halve minuut in totaal. De jury zei niets, terwijl reglementair die overschrijding verboden is. Dan komt Max op kop en passeert dat lijntje twee keer. Vrijwel direct ontvangt hij een officiële waarschuwing. Pikken we dat??  Ligt Hamilton mijlenver achter en er gebeurt iets in het veld, dan wordt de wedstrijd stilgelegd zodat hij rustig de achterstand kan wegpoetsen. Steeds weer zo’n hulpje van buiten af. Jongens please, denken ze dat wij achterlijk zijn? Je gaat van alles fantaseren om dit te kunnen verklaren. Willen de sponsoren dat Hamilton wint? Betaalt Mercedes om hun belang veilig te stellen? Was zondag de organisatie bang voor de duizenden Engelse Hamilton fans? In september heeft Max een thuiswedstrijd. Van mij krijgt hij het fiat om Hamilton in een duin te parkeren en liefst zijn auto aan flarden. Oog om oog tand om tand. White mather’s too, daarom zou ik Jos Verstappen inzetten om de zaak op te lossen. Jos is bij verhoogde bloeddruk een begenadigd amateur bokser die al heel wat vijanden tegen zijn vuisten liep lopen. Als het niet anders kan, dan moet Jos het maar duidelijk maken. Nondedjuu!!!

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.