VIRUS 1568

Op amper een steenworp afstand van mijn schrijfblok staat een gigantische Corona-tent. Al weer het tweede exemplaar want het eerste had ‘slechts’ twee teststraten. Dit nieuwe zeilpaleis heeft er liefst vier. Het virus is onzichtbaar klein en de teststraten zijn gigantisch groot. Elke ochtend verbaas ik me ook over de lange files die een soort wachtrij in de Efteling vormen. In de auto’s zie je nerveuze bestuurders zitten die zich ongemakkelijk voelen want de horrorverhalen die rond een test hangen groeien. Het teststaafje is lang en passeert moeiteloos de ophangsystemen van je amandelen en dringt diep in je keel door. Het kriebelt gemeen. Daarna is je neus aan de beurt. Het lange stokje wordt helemaal naar binnen geschoven en je snapt niet waar het blijft. Brrrr, ik moet er niet aan denken. Elke dag opnieuw worden in de vele teststraten tezamen gemiddeld 6.000 daadwerkelijk besmettingen geregistreerd. Deze sluipziekte heeft de hele wereld in z’n macht. Toch krijg ik heel traag een beetje twijfelend gevoel over de angst voor het virus. Ik voer absoluut geen tegenactie want daarvoor ontbreekt me de kennis. Ook ben ik geen prediker van complottheorieën.  Desalniettemin mogen we concluderen dat we allemaal wel een beetje aarzelen over de huidige stand van zaken. Ik bedoel:
Als je besmet bent moet je tien dagen in quarantaine daarna ben je weer vrij om aan het normale leven deel te nemen. De IC’s worden nu niet zwaar overbelast, ziekenhuisopname zijn ook niet overmatig. Sterftecijfers klimmen alleen bij zwakke ouderen of mensen die al ernstig ziek waren. Met die wetenschap en zonder ook maar over één mensenleven denigrerend te doen, twijfel ik aan de enorm impact die de overheid schetst rondom deze epidemie. Mogelijk is mijn aarzeling te danken aan een gemis- of een gebrek aan communicatie. Of… en dat is zeker ook een optie … we krijgen niet alles te horen wat er speelt. Natuurlijk moet het virus de wereld uit, stel dat het zich kan muteren tot het meest dodelijke wapen dat er onder de dampkring krioelt. Maar beste Mark, zeg t dan!!! Pas dan wordt het helder. Duidelijkheid ontbreekt echt. Anders hadden we geen illegale grootse feesten met honderden bezoekers. Klaagden we niet over de gesloten horeca en de ophokplicht die we voelen. We zijn beperkt in ons doen en laten en lopen kans op een vervelende boete. Weet je wat ik ook constateer? Een aversie of angst tegen het naderende vaccin. Als we niet massaal deelnemen aan het inenten, dan blijven we dus in de ban van het virus. We krijgen gewoon een tweespalt in de samenleving. Het lijkt net alsof er met losse flodders op alles wat beweegt wordt geschoten. Kan het zijn dat Covid19 het kabinet boven het hoofd stijgt? Samengevat zijn we toe aan duidelijkheid in alle vormen zodat we de huidige toestand snel kunnen doorbreken en verlost worden van Corona. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.