ODIEUS  1537

Wij beginnen steeds meer te praten zoals Amerikaanse soaps in elkaar zijn gedraaid. En als je daar op gaat letten zijn alle gesprekken te vreselijk om aan te horen. Wat bedoel ik daarmee? Soaps uit het land van Trump zijn doorspekt met irritante ingeblikte lachsalvo’s. Klaarblijkelijk zit bij de productie een kereltje met als hoogste diploma BASISschool en die drukt na elke ademhaling, van een van de acteurs, op een knopje waardoor een odieus blèrende lach mijn gehoorgang penetreert. Afschuwelijk. En dat domme onnodige gelach komt aanzwellend ook voor in ons dagelijks leven. We nemen het klaarblijkelijk gewoon over. Een straatgesprek:  “Hallo, hahahahahahahahaha, hoe gaat het? Al lang hahahahahahahaha niet meer gezien hahahahaha”, zegt de een persoon tegen de ander. Die geeft als repliek eerst een geitachtige lach, “hahahahahahaha goed, dank je, hahahahaah, kon beter maar dat is altijd natuurlijk hahahahahaha”.
Mijn God, redt me, denk ik dan en wil het liefst in volle galop langs die rare conversatie rennen.  Vaak lukt dat niet en hoor je: “Hahahahahaha jij ook hier en zo gehaast hahahahahaah, thuis ook alles oké? Hahahahahaha”.  Ik krijg er netelroos van, ja heus. Onze Minister-President begint me ook enorm op de zenuwen te werken. Hij lacht geruisloos maar veel te veel. Hij glimlacht zo stil dat zelfs de gebarentolk er geen gebaar voor heeft. Ze moet eigenlijk van haar schavotje stappen naar voren lopen en bevestigd krijgen dat er weer een uit ijs gehakte glimlach op het face van onze regeringsvoorman staat. Ik verdacht hem er van dat hij zo ook wakker wordt en zelfs als hij zich scheert. Op die manier kan hij de gevormde plooien rechttrekken. Dat kost geen moeite want hij lacht ook in de spiegel tegen zichzelf, vermoed ik. Terug naar het volkse stomme nutteloze lachen. Kan dat minder? Ook zonder die raar gevormde smoel en hakkelende hahahahahahaha,  kun je een normaal gesprek voeren hoor. Lachen is prima, lachen is gezond, en lachen moet met regelmaat. Wel graag op momenten dat er wat te lachen valt. Nondedjuu!!!

 

1 Reactie
  • 파워볼사이트
    Geplaatst op 02:38h, 19 december

    I hate how the war with russia and ukraine is stil lgoing on. lets reveal some secrets