ALI BABA 1536

Getroffen door de aanblik van verward winkelend publiek in de anderhalvemeter-samenleving kom ik heel vreemde zaken tegen. Je kunt een bekeuring krijgen voor intimiteit. Drones in de lucht die een knuffel vastleggen. Engels talige T-shirts in Maastricht  HOW CAN I HELP YOU. De buren die plots zelfs op anderhalve meter van de schutting blijven staan. Wandelaars die gasmaskers dragen. Bouwmarkten waar de kassa’s de lange rijen klusser niet meer aan kunnen. Veel deskundigen die elke avond weer aan tafel van alle praatprogramma’s verschijnen. En dan nog eens Ali B. De gewiekste Ali BaBa uit Almere. Hij is ongelooflijk publiciteitsgeil en vond een nieuw gat in de markt om zijn eigen populariteit omhoog te krikken. Gratis bloemen uitdelen. Een marketingstunt. Wow Ali… complimenten.  Nu Nederland bij gebrek aan uitvoer een enorm overschot aan bloemen heeft, haalt hij die gratis op, brengt ze naar bejaardenhuizen en speelt de lieve Noord Afrikaan, die vol naastenliefde zit. Kom op slimpie. We hebben je door gewiekste aandachtstrekker, je wil gewoon in beeld. Want die bloemen kun je ook anoniem bezorgen, dan pas ben je voor mij een vent met ballen. Nu je met camera’s vrolijk en lachend rondhuppelt en sinterklaas speelt ben je slechts een uitgekookte gast, vol eigenbelang. Ik ken vrijwilligers die zonder camera veel beter werk verrichten om de eenzame opsluiting van bejaarden wat op te smukken. Die doen dat met echte liefde en zonder camera’s. Dit geneuzel van Ali kan mij echt niet tot beroering brengen. Op het moment dat hij de gratis bloemetjes uitdeelt mollen anderen, o.a. gasten van Noord Afrikaanse afkomst, alles wat op hun weg komt in Den Haag, Utrecht en Amersfoort. Als populaire ‘artiest’ Ali B. (wat kan hij feitelijk?)  toch zo slim, goed gebekt en zo populair is, ga dan eens met die vernielzuchtige mongolen praten. Arabisch is toch een universele taal. Help eens mee om de generaliserende term “k.tmarokkaan” de wereld uit te krijgen door die kansarme jochies die het voor velen verzieken tot de orde te roepen. Maar weet je wat ik denk dat zij krulletjes Ali als een verrader zien.
Ik verafschuw dit quasi goedhartige gedrag om er feitelijk gewoon zelf de vruchten van de plukken. Dat de media daar ook nog aan meewerkt doet denken aan een soort komkommertijd gedrag. Ik krijg daar weer chronische uitslag van. Nondedjuu!!!