NEVEL (1475)

In het zicht van Statenverkiezingen verkiezingen in maart, worden partijen nerveus. De Eerste Kamer is machtig, dus daar moet je ruim vertegenwoordigd zijn. Toch zijn pittige wijzigingen te verwachten en dat roept strijd op in het politieke land. Het milieu lijkt bepalend. Het Verdrag van Parijs uit 2015 over het klimaatakkoord is een hekel punt. De groene partijen willen ons dat door de strot duwen hoewel het per gemiddeld gezin omgerekend 25.000 euro gaat kosten. Industrie en subsidies niet meegenomen. De gemiddelde kiezer wil niet dat onze benzine- en diesel auto weg moet en de gasprijs gaat stijgen vooral door gemene extra belastingen. De dure warmtepomp wordt echt niet geambieerd. En dit is maar een klein hapje uit 600 voorstellen die op tafel liggen. Vervelend is wel dat Amerika, een van de grootste vervuilers, niet mee doet. De meeste andere landen hebben weliswaar hun handtekening gezet maar zijn vervolgens in de theaterhouding gegaan. Lekker onderuit en afwachten. Europa, met voorop het beste jongetje uit de klas: Nederland, werkt er wel hard aan. Ons land transformeert in een windmolenpark en zonnepanelen natie. Benzine, diesel, gas en andere fossiele brandstoffen worden verbannen terwijl geleerden roepen dat je het klimaat echt niet kan veranderen. CO2 betekent meer groen en meer lekkere zomers, kaliber 2018. Heerlijk toch. Hogere waterstanden? Onze bodem was nog nooit zo droog als nu. Ik ben voor vertraagde uitvoering van het verdrag zodat we steeds kunnen anticiperen op de ontwikkelingen. IJstijden en tropische oerwouden in Europa kwamen er ook niet door de CO2 uitstoot. Het klimaat is in nevelen gehuld. Nondedjuu!!!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.